szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyen lesz a 2019-es kémiaérettségi közép- és emelt szinten? Mutatjuk a pontozási szabályokat.

A kémiaérettségin 150 pontot szerezhettek összesen közép- és emelt szinten egyaránt. Ugyanúgy 100 pont járhat az írásbeli vizsgáért és 50 pont a szóbeliért mindkét szint esetében. A vizsgákon maximum eltölthető perc azonban eltér - mint minden másik tantárgy esetében -, középszinten az írásbeli vizsgára 120 perc áll rendelkezésetekre, míg emelt szinten 240 perc. A szóbeli vizsga középszintű érettségi esetén 15 perc, emelt szintű vizsgán pedig 20 perc.

A szóbeli vizsgán amellett, hogy egy témát kell kifejtenetek, egy kísérlettel kapcsolatos feladat is van. Valamint emelt szinten - ezeken felül - plusz problémafeladat is vár rátok. A 2019-es emelt szintű kémiaérettségi hivatalos témaköreit itt találjátok.

Az osztályozás

A következő táblázatokban megnézhetitek, hogy az összesített eredmények milyen érdemjegyeknek felelnek meg az érettségin.

Középszintű érettségi

80-100%

Jeles (5)

60-79%

Jó (4)

40-59%

Közepes (3)

25-39%

Elégséges (2)

0-24%

Elégtelen (1)

Emelt szintű érettségi

60-100%

Jeles (5)

47-59%

Jó (4)

33-46%

Közepes (3)

25-32%

Elégséges (2)

0-24%

Elégtelen (1)

Mikor kezdődik az érettségi? Itt vannak a dátumok és a legfontosabb szabályok

Nem csak az érettségi időpontokat, hanem azt is fontos észben tartani, hogy az egyes tantárgyakból mennyi időtök lesz az írásbelire feladatsorra. Minden fontos dátumot és szabályt összeszedtünk ebben a cikkben.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.