szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Itt az ideje elkezdeni a gyakorlást, hiszen már csak pár hét van hátra az érettségiig. Nemcsak a feladatok, hanem a megoldókulcsok tanulmányozásával is sokat tanulhattok. De hol találjátok meg az előző évek feladatsorait és megoldásait? Itt akár tantárgyanként is kereshettek, mutatjuk.

Ha az érettségi-felkészülésnél kitöltenétek az előző évek feladatsorait is, itt megtaláljátok az összes feladatlapot és a hozzájuk tartozó megoldókulcsot is közép- és emelt szinten egyaránt. Először az évet kell megnéznetek, azután kiválaszthatjátok a képzési szintet, majd a következő ablakban jobb oldalon böngészhettek a tárgyak között.

Ha kifejezetten a tantárgyakra keresnétek rá, tehát akkor ezen az oldalon láthatjátok az összes előző évi feladatsort és megoldókulcsot a különböző vizsgatárgyakból. Ezen az oldalon a legelső fülnél kiválaszthatjátok azt a tantárgyat, amelynek megnéznétek az érettségi feladatsorát. Ha szívesebben bontanátok évekre a keresést, akkor akár konkrét vizsgaidőszakot is választhattok.

Miért fontos a megoldókulcsot is alaposan átnézni?

Ha az írásbelire készültök, akkor sokat tanulhattok a megoldókulcsok átolvasásából is, hiszen megnézhetitek, milyen szempontok alapján pontozzák a feladatsorokat. Történelemből és magyarból a szövegalkotási- esszéfeladatoknál például kifejezetten hasznos lehet, ha tudjátok, milyen szempontra hány pontot kaphattok, és mik azok a részek amiket mindenképp érintenetek kell a kifejtés során. Ezen felül az idegen nyelvi vizsgáknál is sokat találhattok a kész feladatokból. A matekérettséginél pedig megnézhetitek, hogy a hosszabb feladatok levezetésénél pontosan milyen állomásokat kell leírnotok, hogy megkaphassátok a maximális pontszámot.

Próbaérettségivel is gyakorolhattok

Ha szeretnétek kipróbálni magatokat a vizsgák előtt, akkor nincs más dolgotok, csak nyissátok meg vagy akár nyomtassátok ki a feladatokat, vegyétek elő a számológépet és a négyjegyű függvénytáblázatot, és - minden érettségi szabályt, időtartamot betartva - töltsétek ki a feladatsort. Itt találjátok az idei matek próbaérettségi középszintű és emelt szintű feladatsorait. Nemcsak matematikából, hanem történelemből is próbára tehetitek tudásotokat az idei év próbaérettségi feladataival. 

Ha teljesen új feladatsorokkal gyakorolnátok, de már az összes hivatalos feladatsort megoldottátok, akkor itt még több feladatsorral gyakorlohattok a vizsgák előtt. Ugyanis itt a Studium Generale, a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos előkészítőjének elmúlt három évben készített próbaérettségijét kipróbálhattjátok.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.