Bukhatjátok a felvételit, ha erre nem figyeltek: fontos határidő jár le

Kedd este lesz az utolsó határidő arra, hogy leadjátok a pótfelvételi jelentkezéseteket. Ez az utolsó lehetőség arra, hogy szeptembertől felsőoktatásban tanuljatok.

Forrás: pixabay

Kedd éjfélig jelölhettek meg egyetlen szakot a pótfelvételin eljárás során. Az idei általános felsőoktatási felvételi eljárás során már meghirdetett képzések esetében a pótfelvételi ponthatár nem lehet alacsonyabb, de egyes esetekben magasabb lehet a július 25-én meghatározott ponthatárnál. Valamint a finanszírozási forma is zömében önköltséges, néhány szakon persze vannak államilag támogatott helyek.

hirdetés
hirdetés

Fontos, hogy tanulmányozzátok át a jelentkezési feltételeket, mert a szabálytalanul, vagy a szükséges dokumentumok nélkül beküldött jelentkezések a felvétel elutasítását vonhatják maguk után.

A ponthatárokat 2018. augusztus 24-én hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre.

A 2018-as pótfelvételiről szóló, folyamatos frissülő cikkeinket itt találjátok.

Pótfelvételi 2018: kizárólag így nyújthatjátok be a jelentkezéseteket

Hogyan lehet benyújtani a felvételi jelentkezést? Milyen szabályok vonatkoznak a pótfelvételire és milyenek lesznek a ponthatárok? Fontos kérdésekre válaszolunk. Hogyan lehet benyújtani a felvételi jelentkezést? A pótfelvételi jelentkezést kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani, az E-felvételi keretében, előzetes regisztrációt követően, 2018. július 27. - augusztus 6. között. Milyenek lesznek a ponthatárok?

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X