Bekerültetek az egyetemre a pótfelvételin? És mi jön ezután?

Bekerültetek a pótfelvételin valamelyik egyetemre vagy főiskolára? Mikor érkeznek az információk a beiratkozásról és az egyéb tudnivalókról?

Forrás: Fülöp Máté

A sikeresen pótfelvételizők a felvételi határozatot, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.

hirdetés
hirdetés

Vagyis semmiről nem maradtok le, az általános felvételin bekerült elsőévesekkel együtt kezdhetitek meg tanulmányaitokat szeptemberben.

Még hét fogalom, amit minden elsőéves egyetemistának ismernie kell

Mielőtt elkezditek az egyetemet vagy főiskolát, ezeket a fogalmakat ismernetek kell. Magyar-magyar szótár, második rész. Korábban már összegyűjtöttük a legfontosabb fogalmakat, most pedig jövünk pár újabb fogalommal, amelyeket szintén mindenkinek ismernie kell. Átvétel (intézményváltoztatás) és szakváltás: minden egyetemistának és főiskolásnak joga van a tanulmányaik ideje alatt az intézmény, illetve intézményen belül a szak megváltoztatására.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X