Be lehet kerülni az egyetemre közepes jegyekkel?

2

Az idei felvételin is meg lehet duplázni az érettségi pontokat? Mutatjuk a 2018-as szabályokat.

Forrás: Fazekas István

A 2018-as felvételin is kétféleképpen számolhatnak pontjaikkal azok, akik alap- vagy osztatlan szakra jelentkeznek.

hirdetés
hirdetés

Vagy összeadják a (maximum 200) tanulmányi pontot és a (szintén maximum 200) érettségi pontot, majd ehhez adják hozzá a (a felső limit itt is 100) többletpontokat, vagy megduplázzák az érettségi pontokat, és ahhoz adják hozzá a többletpontokat. A jelentkezők pontszámát automatikusan a kedvezőbb módszer alapján számolják ki.

Aki felsőoktatási szakképzésre jelentkezik, annak van plusz egy lehetősége: vagy a tanulmányi és az érettségi pontokat adja össze, vagy a tanulmányi pontokat duplázza, vagy az érettségi pontokat szorozz meg a kettővel. A végeredményhez mind a három esetben hozzá kell adni a többletpontokat.

A 2018-as felsőoktatási felvételiről itt találjátok friss cikkeinket.

Ilyenek a 2018-as felvételi pontszámítási szabályai: mennyit érnek az érettségi eredmények?

Hány pontot érnek a 2018-as felvételin az érettségi eredmények? Kalkuláljatok velünk. A tanulmányi pontszámhoz ( erről ebben a cikkünkben írtunk) kell hozzáadni a négy kötelező és egy szabadon választható tárgy százalékos eredményének átlagát. Természetesen egész számra kerekítve. Például egy felvételiző magyarból 67, matematikából 87 százalékos érettségit szerzett, történelemből 91, angol nyelvből 85, a választott tantárgyból, franciából pedig 78 százalékot szerzett.

hirdetés

Hozzászólások (2)

Persze hogy be lehet.... Csak legyen elég lóvéja a faternak... :D

A pontjaikat szorozgatják nem a tudásukat? No, fene! Aki nagyon h.lye szorozzon hárommal!!!

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X