Felvételi kisokos: elég megadni az érettségi bizonyítvány adatait?

Fel kell tölteni az érettségi bizonyítány másolatát az e-felvételi rendszerbe, ha megszerzitek a bizonyítványt? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Fel kell tölteni az érettségi bizonyítvány képét az E-felvételi rendszerbe, esetleg fénymásolatot kell mellékelni?

hirdetés
hirdetés

Nem, a 2006. január 1-je után kibocsátott magyar rendszerű érettségi bizonyítványt nem kell beküldeni, mert az abban szereplő vizsgaeredményeket elektronikus úton veszik át.

Amennyiben ezek az adatok és a rendelkezésre álló dokumentumokon szereplő adatok eltérnek, vagy nem jelennek meg az adatok a „Közhiteles nyilvántartásokból származó információk” menüpontban, akkor a javítást, kiegészítést dokumentummal igazolva kell kérnetek.

Ezzel szemben a  2006. január 1-je előtt kibocsátott magyar rendszerű érettségi bizonyítvány minden oldalának fénymásolatát be kell küldeni.

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Hogyan készülhettek fel a matekérettségire? Az előző évek feladatsorai

Kevesebb mint két hónap van az érettségi szezon kezdetéig, ha matekból még gyakorolnátok, itt találjátok az előző évek feladatsorait. Itt mindent egy helyen megtalálhattok, ha az iskolai órákon kívül is szeretnétek felkészülni az érettségire. A tavalyi májusi matekérettségi feladatsorait itt találjátok középszinten és emelt szinten, illetve ezeken a linkeken a feladatok megoldásait is megnézhetitek.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X