Ha ez a vizsga nem sikerül, nulla pontotok lesz a felvételin

"Szeretnék jelentkezni több olyan szakra is a felvételin, ahol alkalmassági vizsgát kérnek. Mi történik, ha nem sikerül a vizsga? Hány pontom lesz?" Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Forrás: pixabay

Miért fontos, hogy átmenjetek az alkalmassági vizsgán, ha olyan szakra jelentkeztek, amelyen ez felvételi feltétel?

hirdetés
hirdetés

A felvételi tájékoztató felhívja a figyelmet arra, hogy aki az alkalmassági vizsgán nem jelenik meg vagy „nem felelt meg" minősítést kap, annak a felvételi összpontszáma 0, azaz nulla.

Itt a lista: ezekhez az alapszakokhoz kell alkalmassági vizsga

Egyetemre készültök, de nem tudjátok, hogy a választott szakon van-e alkalmassági vizsga vagy felvéteteli elbeszélgetés? Nemcsak a mesterszakoknál, néhány alap- és osztatlan képzésen is figyelni kell erre. Jó néhány alap- és osztatlan szakon is előírják az alkalmassági vizsgát vagy a felvételi elbeszélgetést.

Ez azt jelenti, hogy mindegy, hány pontot gyűjtöttetek tanulmányi és érettségi eredményetekkel, nyelvvizsgákkal, emelt szintű érettségivel, olyan szakra nem kerülhettek be, ahol az alkalmassági vizsga nem sikerült.

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X