Több ezer diák sorsa dől el néhány nap múlva, jönnek az újabb ponthatárok

Már csak néhány nap, és kiderül, bekerültek-e a pótfelvételizők a kiválasztott egyetemre vagy főiskolára.

Forrás: pixabay

A 2017-es pótfelvételi ponthatárait augusztus 25-én hozzák nyilvánosságra - a ponthatárokról az eduline is azonnal beszámol, megnézzük, milyen teljesítmény kellett a népszerűbb képzésekhez.

hirdetés
hirdetés

Fontos, hogy a pótfelvételin a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 26-án meghatározott ponthatárnál, ha a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették, és nem lehetnek alacsonyabbak a jogszabályi minimumnál (alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50), ha a képzést az általános eljárásban nem hirdették meg.

Felvi.hu tájékoztatása szerint a felvettek a felvételi határozatot, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban. A 2017-es pótfelvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Most elolvashatjátok a legfontosabb kérdéseket és válaszokat a pótfelvételiről

A ponthatárok kihirdetése után elkezdődik a pótfelvételi eljárás is. Ha esetleg nem kerültetek be egyik megjelölt egyetemre sem, ne csüggedjetek, semmi sincs még veszve, hiszen pótfelvételizhettek. Itt elolvashatjátok, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnetek. Hogyan lehet fellebbezni a felvételi eredmény ellen? A diákok a besorolási döntés ellen a közléstől számított 15 napon belül élhetnek jogorvoslattal.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X