Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Rossz hír a felvételizőknek: ezek a diákok nem kapnak többletpontot

1

Kaphatnak-e pluszpontot a felvételi azok a végzős középiskolások, akiknek elváltak a szüleik? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Forrás: Shutterstock

Jövőre szeretnék felvételizni, de már most megpróbáluk utánajárni a pontszámítási szabályoknak. A szüleim elváltak, az édesanyám egyedül nevel engem. Ezért kaphatok - hátrányos helyzet címén - többletpontot?

hirdetés
hirdetés

Ezért önmagában nem jár többletpont. Hátrányos helyzetűnek számítanak azok a jelentkezők, akik 25. életévüket még nem töltötték be, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak, szüleik vagy gyámuk alacsony iskolai végzettségű, alacsony foglalkoztatottságú, vagy akinek a lakókörnyezete „elégtelen”, például akik szegregátumnak nyilvánított helyen, félkomfortos, komfort nélküli vagy szükséglakásban élnek.

A 2017-es felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok, a 2017-es pontszámításról szóló összefoglalónkat pedig itt olvashatjátok el.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Na, menjetek ám oda...meg azért.....!

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X