Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ezzel még megizzasztják a diákokat a hétvége előtt

Holnap 14 órakor emelt- és középszinten is megtartják az írásbeli földrazérettségiket. Összeszedtük, mit kell tudni a vizsgáról.

Forrás: Fazekas István

Középszinten a vizsga 120 perces, és összesen 100 pont szerezhető. A vizsgalap két részből áll: egy topográfiai ismereteket, képességeket ellenőrző, 20 pontos, és egy földrajzi ismeretek és képességek meglétét vizsgáló feladatlapból.

hirdetés
hirdetés

Az első feladatlap megoldása alatt mindféle segédeszköz használata tilos. A második feladatlap kitöltésekor atlasz, körző, vonalzó és számológép használható. A második feladatlapot csak akkor kapják meg a vizsgázók, amikor a felügyelőtanár begyűjtötte az elsőt.

Az emelt szintű vizsga egy feladatlapból áll, megírására 240 perc áll rendelkezésre, és legfeljebb 100 pontot lehet rá kapni. Körző, vonalzó és számológép igen, de atlasz nem használható.

 

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X