Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Olyan érettségi is lesz ezen a héten, amely ellen hónapokig tiltakoztak diákok

A héten is sűrű lesz az "érettségi program", szerdán jönnek a tiltakozásokat kiváltó szakmai érettségi vizsgák.

Forrás: Ruprech Judit

Mint arról már írtunk, ma emelt infó-, latin-, illetve héberérettségit tartanak. A héten még egy sor fontos vizsgára sor kerül, mutatjuk is, melyekre.

hirdetés
hirdetés

Holnap nyolckor biológiából érettségiznek közép- és emelt szinten egyaránt. Az eduline a bioszérettségivel kiemelten foglalkozik, így feladatlapot és megoldást is tudunk mutatni középszinten. Szintén holnap, délután kettőtől rendezik a vizsgákat társadalomismeretből.

Így szúrhatjátok el a kémiaérettségit: 9 tipp, hogy jól sikerüljün

Pénteken tartják a kémiaérettségit, ideje felkészülni lélekben is rá. A Biokem Online szedte össze, melyik az a kilenc hiba, amivel pontot lehet veszíteni a május 19-i kémiaérettségin. A tipikus hibák a portál szerint a következők: 1. Nem használod a függvénytáblát 2. Nem használod a perióduso rendszert 3.

Szerdán az ágazati és ágazaton kívüli szakmai vizsgatárgyak következnek reggel nyolckor - több mint 30 ezer diák fog vizsgázni - ez ugyanis a szakgimnáziumokban ettől az évtől kötelező. Erről itt olvashattok:

Érettségizők ezrei járnak rosszul a szigorítással, hiába tiltakoztak hónapokig

Több tízezer végzős szakgimnazista előtt a megszokottnál jóval nehezebb érettségi szezon áll - ők az elsők, akik egy jogszabály-módosítás miatt nem dönthetnek arról, hogy a magyar, a matematika, a történelem és az idegen nyelv mellett miből tesznek érettségit. Ettől az évtől kötelező komplex szakmai vizsgát tenniük. Több ezren tiltakoztak a szigorítás ellen, hiába.

Sok vizsgázót fog érinteni a csütörtök reggel nyolcas középszintű informatikaérettségi. Aznap délután még belügyi rendészeti ismeretek középszintű, illetve ének-zene, művészettörténet, belügyi rendészeti ismeretek középszintű vizsgákat tartanak.

A kémiaérettségikre péntek reggeltől, a földrajzérettségikre aznap délután kettőtől kerül sor.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X