Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Milyen sorrendben érdemes nekiállni a matekérettségi feladatainak?

Hogyan érdemes nekilátni a matekérettségi feladatainak? Milyen feladatokat érdemes elsőként megoldani? A Studium Generale, a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos érettségi-előkészítőjének oktatóit kérdeztük.

Forrás: Fülöp Máté

Egyénenként változik, ki milyen módszert követ, de talán a leginkább célravezető, ha előbb végigolvassa a vizsgázó a feladatot, majd amit azonnal tud, annak nekugrik - tanácsolja a Studium Generale matematikai szekciója.

hirdetés
hirdetés

Valaki inkább sorban halad végig a feladatlapon, ami szintén működhet, de ennek vannak veszélyei. Ha valaki például megakad, egy nehezebb feladat sok időt felemészt, és így sem sikerül maradéktalanul megoldani, az plusz stresszt generálhat, ráadásul az idő is elvész.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. Az érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Ha azonnal kiválasztod, amit tudsz, és elsőként az ilyen feladatokat oldjátok meg, az adhat egy magabiztosságot az elején, ami jól jöhet a későbbiek során is.

Az idei érettségiről minden hasznos infót megtalálsz itt.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X