Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Botrányos érettségi: a tanároknak tartanak továbbképzést?

Továbbképzésekkel készülnek a felkészítő és vizsgáztató tanárok az érettségire a szakképzésben - írta a Magyar Idők csütörtöki számában.

Forrás: Stiller Ákos

Pölöskei Gáborné, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára a lapnak úgy nyilatkozott, megnyugodni látszanak a kedélyek a szakképzés komplex ágazati érettségi vizsgája körül, bár az újdonságtól való félelmet azért nem lehet megúszni.

hirdetés
hirdetés

A helyettes államtitkár elmondta: több tájékoztató, a tanárokat a vizsgára felkészítő továbbképzés indult, amelyeken a vizsgázásnál leghasznosabb információk kerülnek a középpontba. Mint fogalmazott, azon vannak, hogy mindezek eljussanak a diákokhoz is.

Korábban az oktatásügyi ombudsman jogsértőnek találta, hogy négy hónappal az érettségi előtt derült ki, mit fognak pontosan számon kérni a szakképzésben tanulóktól az ötödik érettségi tárgyból - emlékeztet a lap.

Nagy baj lehet az érettségi vizsgákon, segítséget kérnek a diákok

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X