Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Felvételi 2017: itt a következő fontos dátum, erre kell figyelni

Idén felvételiztek, de nem tudjátok, mikortól ellenőrizhetitek az e-felvételibe feltöltött dokumentumokat és azok feldolgozottságát? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
Forrás: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Leadtam az elektronikus jelentkezési lapot, és hitelesítettem is a felvételi kérelmet. Mikortól nézhetem meg, feldolgozták-e a dokumentumokat?

hirdetés
hirdetés

A felsőoktatási felvételi tájékoztató szerint 2017. április 20-tól ellenőrizhetitek a feltöltött dokumentumokat, azok feldolgozottsági státuszát, valamint láthatjátok az eredményeket, a felvételi pontokat, július végén pedig a felvételi döntés eredményét.

A 2017-es felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

"Az online tájékoztatás miatt az eljárás során folyamatosan elérhető és letölthető lesz az E-felvételiben a nyilvántartásban szereplő személyes adatokat és jelentkezéseket összesítő ún. jelentkezői státuszlap, valamint az eljárás végén a besorolási döntés is" - olvasható a felvételi tájékoztatóban.

Az ügyintézés alapvetően elektronikus formában történik, de a Felvin megtaláljátok a kérvénytárat is, amely "a felvételi eljárásban egyes esetekben kötelezően használandó kérelmek gyűjteménye. Az innen letölthető különböző formanyomtatványok (pl. adatmódosításhoz vagy jogorvoslathoz csak aláírással hitelesítve tölthetők fel vagy az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190 címre nyújthatók be". Ezekre a szakokra szinte lehetetlen bekerülni 2017-ben: itt vannak a ponthatárok

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X