Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Újabb civil szervezetek szólaltak fel az idei érettségi miatt

Forrás: Túry Gergely

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet (EKINT) közös szakmai állásfoglalásában hívja fel az ombudsman figyelmét a szakgimnáziumi érettségi alkotmányos visszásságainak feltárásához nélkülözhetetlen szempontokra - olvasható az EKINT oldalán.

hirdetés
hirdetés

Bizonyára emlékeztek még rá, hogy nemrég a Civil Közoktatási Platform az ombudsmanhoz fordult az érettségivel kapcsolatban. A CKP nemrég határidőt is szabott Balog Zoltán emberi erőforrás-miniszternek, mert szerintük még jövő hét közepéig vissza lehetne vonni a változtatást.

Az idei érettségi változásai a szakgimnnáziumokba járókat érintik. Idéntől ugyanis az ötödik vizsgatárgy nem szabadon választott számukra, hanem kötelezően szakmai tárgy. Ezek feltételeit ráadásul csak tavaly év végén ismerhették meg, így négy év helyett négy hónap felkészülési időt kaptak.

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X