Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Mikor jár pluszpont az OKJ-s végzettségért?

Olvasói kérdésre válaszolunk.

Van egy OKJ szerinti szakképesítésem, idén pedig főiskolára jelentkeztem. Kaphatok a szakképzettségért többletpontot? Ha igen, miként?

A válasz röviden: igen, kaphatsz. Ennek azonban meghatározott feltételei vannak.

hirdetés
hirdetés

A többletpont kritériumai a következők: fontos, hogy a bizonyítvány 54-es, vagy 55-ös szakmaszámú szakképesítésről szóljon, ahogy az is feltétel, hogy az adott szakirányon tanulj tovább. Részletesebb tájékoztatást a Felvin találsz.

És hogy ezeket a feltételeket miként tudod ellenőrizni? Egyszerű: az E-felvételin találsz egy Többletpontok menüpontot, majd rámész az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő emelt szintű vagy felsőfokú szakképesítések részre, ahol már csak azok a szakképesítések jelennek meg, amikért többletpontot kaphatsz.

Az idei felvételiről szóló anyagainkat erre keresd!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X