Itt a feketeleves: ezekre a szakokra 2018-ban is nehéz lesz bekerülni

2018-ban fogtok felvételizni, de még nem választottatok szakot? A böngészéskor érdemes azt is figyelembe venni, kell-e a felvételihez emelt szintű érettségi, és milyen tantárgyból kell letenni a nehezebb vizsgát.

Forrás: Túry Gergely

Ahogy korábban beszámoltunk, nyilvánosságra hozták azt a listát, amelyből kiderül, mely alap- és osztatlan szakokhoz kötelező emelt szintű érettségit tenni - a listát itt nézhetitek meg.

hirdetés
hirdetés

Azoknak azonban, akik 2018-ban felvételiznek, ezt a dokumentumot kell megnézniük - ebből kiderül többek között, hogy a legnehezebb dolguk még mindig az orvosi, fogorvosi, állatorvosi, gyógyszerészképzésre jelentkezőknek van, nekik ugyanis két tárgyból is emelt szintű érettségit kell tenniük.

Hogyan kerülhettek be az egyetemre, ha nincs 280 pontotok?

Szeretnétek egyetemen vagy főiskolán tanulni, de nem úgy sikerült az érettségi, ahogyan szerettétek volna, ezért nem éritek el a minimumponthatárt? Mégis szeretnétek évkihagyás nélkül folytatni a tanulást? Mutatjuk, hogy milyen lehetőségeitek vannak. A felsőoktatási felvételiről szóló rendelet alapján a 2017-es keresztféléves felvételin (és a 2018-as "sima" felvételin is) 280 a minimumponthatár az alap- és osztatlan szakokon.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Ilyen nincs máshol! hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X