Ilyenek a minimumponthatárok az idei keresztféléves felvételin

Hány pontot kell szerezni a keresztféléves felvételin ahhoz, hogy legyen esélyetek bekerülni valamelyik egyetemre vagy főiskolára?

Forrás: Sutterstock

Az idei keresztféléves felvételin a minimumponthatár alap- és osztatlan szakokon 280 - ezt a limitet az emelt szintű érettségiért, nyelvvizsgáért és OKJ-s szakképesítésért járó többletpontokkal együtt, de más többletpontok nélkül kell elérni.

hirdetés
hirdetés

A felsőoktatási szakképzéseken 240-nél húzták meg a minimumponthatárt, ennyi pontot azonban az emelt szintű érettségiért járó többletpontokkal, de más jogcímen kapott többletpontok nélkül kell összegyűjteni. A mesterképzéseken 50 a minimumponthatár.

A végleges ponthatár ezeknél természetesen jóval magasabb is lehet, azok a jelentkezők azonban, akik a minimumnál kevesebb pontot gyűjtenek, sem állami ösztöndíjas, sem önköltséges formában nem folytathatják a tanulmányaikat egyetemen, főiskolán.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás

Felvételi 2018: ez a vizsga sok jelentkezőnek jelent majd segítséget

Újra kell vizsgázniuk azoknak a felvételizőknek, akik még a régi rendszerben érettségiztek, de most olyan szakra jelentkeznének, ahová csak emelt szintű érettségivel lehet bejutni? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk. Majdnem tizenöt éve érettségiztem, de most szeretnék elvégezni egy alapszakot. Olyat választottam ki, amelyhez kellene egy emelt szintű érettségi, de amikor én jártam középiskolába, még nem lehetett ilyen vizsgára jelentkezni.

hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X