Több ezer diákra vár kemény vizsga ezen a héten

November 20-tól 24-ig tartják meg a középiskolák a középszintű szóbeli érettségi vizsgákat.

Forrás: Túry Gergely

"A középszintű szóbeli érettségi vizsgákra a 2017. november 20. és november 24. közötti időszakban – a vizsgabizottságot működtető intézmények (középiskolák és kormányhivatalok) által meghatározott napokon – kerül sor" - írja az Oktatási Hivatal.

hirdetés
hirdetés

Hozzáteszik: a szóbeli vizsgák az érettségi vizsgabizottságok előtt zajlanak. Ebben az időszakban 120 érettségi vizsgabizottságot működtető középiskolában, illetve kormányhivatalban 136 vizsgabizottság előtt mintegy 5800 középszintű szóbeli vizsgát bonyolítanak le.

A vizsgázó, illetve a kiskorú vizsgázó szülője a vizsgabizottság döntése ellen az eredményhirdető értekezletet követő öt napon belül – kizárólag jogszabálysértésre való hivatkozással – fellebbezést nyújthat be az érettségi vizsgajelentkezést fogadó intézményen keresztül a területileg illetékes kormányhivatalnak.

Ezzel az ösztöndíjjal ingyen tanulhattok az Egyesült Államokban: még lehet jelentkezni

December 16-ig pályázhatnak végzős középiskolások a Klein Family Scholarshipre, amely fedezi a négyéves alapképzést az egyesült államokbeli Sewanee Egyetemen. A Klein-ösztöndíj fedezi a tandíjat, a szállás és az ellátást, ez évente körülbelül 50 ezer dolláros, vagyis 13 millió forintos támogatást jelent.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X