Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Itt a feketeleves: ezekre a szakokra a legnehezebb bekerülni 2017-ben?

Február közepéig nemcsak az egyetemi-főiskolai képzést kell kiválasztanotok - lassan az érettségi vizsgákra is jelentkeznetek kell. Kiknek lesz az idén a legnehezebb dolguk?

Forrás: Mónus Márton

Ahogy az előző években, úgy a 2017-es felsőoktatási felvételin is négy olyan képzést hirdettek meg az egyetemek, amelyekre csak azok a jelentkezők kerülhetnek be, akik két tárgyból emelt szinten érettségiznek.

hirdetés
hirdetés

Állatorvosi: biológiából és kémiából is emelt szintű érettségit kell tenni.

Általános orvosi: biológiából kötelező emelt szintű érettségit tenni, emellett emelt szintű érettségire van szükség kémiából vagy fizikából is.

Fogorvosi: biológiából kötelező emelt szintű érettségit tenni, emellett emelt szintű érettségire van szükség kémiából vagy fizikából is.

Gyógyszerész: biológiából kötelező emelt szintű érettségit tenni, emellett emelt szintű érettségire van szükség kémiából vagy fizikából is.

Sok más szakon is kötelezővé tették az emelt szintű érettségit - ezek listáját itt találjátok -, de csak egy tárgyból kell a nehezebb, egyben persze több pontot érő vizsgát választani.

Az eduline-on minden infót megtaláltok a 2017-es felvételiről, legfrissebb cikkeinket itt olvashatjátok.

 

Rossz hír a felvételizőknek: ezeket a szakokat megszüntették, más képzéseket átszabtak
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X