Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Hányan kerülhetnek be a BGE-re a 2017-es felvételin?

Február 15-ig jelentkezhettek a 2017-es felsőoktatási felvételire. Új cikksorozatunkban megnézzük, hányan kerülhetnek be a különböző egyetemekre és főiskolákra ebben az évben. 4. rész: Budapesti Gazdasági Egyetem.

A Budapesti Gazdasági Egyetemre a 2017-es felvételin összesen 8368 hallgató kerülhet be, 5466-an nappali, 2064-en esti képzésen, 838-an távoktatásban kezdhetik el tanulmányaikat.

Forrás: Felvi.hu
hirdetés
hirdetés

Mit jelent a kapacitásszám?

A kapacitásszám az állami ösztöndíjas és az önköltséges hallgatók összlétszáma, vagyis összesen ennyi elsőévest vehet fel az adott felsőoktatási intézmény. Az egyes szakok minimális és maximális kapacitását a felvi.hu-n, az adott képzésnél nézhetitek meg, a mesterképzéseknél külön-külön az ösztöndíjas és az önköltséges képzésre is.

Itt a feketeleves: szinte lehetetlen lesz bekerülni a legnépszerűbb szakokra?

Az eduline-on minden fontos infót megtaláltok a 2017-es felvételiről, legfrissebb cikkeinket itt olvashatjátok.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X