Felvételizők figyelem! Ma és holnap lehet módosítani a jelentkezést

Ha középiskolába készültök, és bármilyen okból – a felvételi eredmények ismeretében – úgy döntenétek, módosítanátok a jelentkezési lapotokon, arra ma és holnap van lehetőség.

Forrás: Shutterstock

Ezt az általános iskolában tehetitek meg még holnap is, de 18-án az iskoláknak már tovább kell küldeni az erre vonatkozó adatlapokat.

hirdetés
hirdetés

A módosító tanulói adatlapot a jelentkező általános iskolájában, az eredeti tanulói adatlap alapján kell kitölteni. Az eredeti adatlap egy példányát a jelentkező általános iskolája őrzi, így ahhoz ott lehet hozzájutni.

A módosító Tanulói adatlap kitöltésével a korábban kitöltött tanulói adatlap érvényét veszti.

Azok a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkező vagy magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem lévő egyéni jelentkezők, akik tanulói adatlapjukat eredetileg is közvetlenül küldték meg a Felvételi Központ részére, a módosítást is önállóan végezhetik el a fenti időpontig – áll az Oktatási Hivatal tájékoztatójában.

Meg lehet változtatni a sorrendet, és más területet is lehet választani, azonban ez utóbbit csak olyan iskolán belül, ami már szerepelt a lapon, illetve ha már egyeztettetek az adott középfokú intézménnyel.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X