Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Akinek ez nincs meg, nem kerülhet be a felsőoktatásba

Mennyi lesz a minimum ponthatár a keresztféléves felvételi eljárásban?

Forrás: Fülöp Máté

Elindult a jelentkezés a 2017 februárjában induló keresztféléves képzésekre. Jó tudni, hogy idén sem változnak a minimum ponthatárok.

hirdetés
hirdetés

Bár 2016 elején felmerült, hogy 300 pontra emelik az alapképzésre történő bejutás küszöbét, ezt a minisztérium mégsem rögzítette, ezért továbbra is 280 pontot kell elérni osztott és osztatlan képzések esetén.

Felsőoktatási szakképzés esetén a legkevesebb elérendő pont 240, ez alatt senkit sem vehetnek fel az intézmények. Mesterképzénél a minimum ponthatár 50 pont.

Ez persze nem jelenti azt, hogy aki eléri a minimumot, be is kerül az általa kiválasztott szakra, hiszen az idei felvételi eljárásban is volt egy csomó szak, ahova 400 pont fölötti teljesítményre volt szükség. Az adott szak ponthatára annak a jelentkezőnek a pontszáma lesz, aki először fér be a szakos kapacitásba.

Hogy mennyi pontra számíthatsz, azt a legkönnyebben a felvételi pontszám kalkulátorunkkal tudhatod meg, amit itt találsz.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X