Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Milyen szakmát kellene választanotok? Ezekből a tesztekből kiderülhet

Februárban le kell adni a felvételi jelentkezési lapot, de még fogalmatok sincs, milyen szakot jelölnétek meg? Ezek a pályaválasztási tesztet segítenek a választásban.

Forrás: Shutterstock
A palyanet.hu-n található, 20 kérdésből álló tesztben két-két lehetőség közül kell kiválasztanotok azt a tevékenységet, amelyet szívesebben végeznétek. A teszt végén megkapjátok, hogy milyen típusú munka illene hozzátok, illetve a hozzátok illő tevékenységeket és pályaterületeket. Számos tesztet találtok a Nemzeti Munkaügyi Hivatal honlapján is.

Az angol nyelvű similarminds.com tesztje öt skálán próbálja meghatározni a személyiségtípusotokat: mennyire vagytok extrovertáltak/introvertáltak, érzelmileg stabilak, szervezettek, egocentrikusak, illetve mennyire vágytok arra, hogy a tudásotokat bővítsétek. Harminc állításról kell eldöntenetek, hogy mennyire vonatkozik rátok - a teszt kitöltése után megkapjátok azokat a foglalkozásokat, amelyek illenek hozzátok.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X