Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Hogyan utalhatjátok át a felvételi eljárási díját?

Fizethetitek a felvételi eljárási díját a szüleitek bankszámlájáról?

Forrás: MTI / Máthé Zoltán

Azt tudom, hogy a felvételin az eljárási díjat át lehet utalni. De ehhez kell nyitnom egy számlát? Mert most még nincs.  A szüleim számlájáról nem lehet átutalni?

hirdetés
hirdetés

A 2016-os felvételin az alapjelentkezés ingyenes, ezért három képzést jelölhettek meg. Minden más helyért viszont két-kétezer forintot kell fizetnetek. Ezt kétféle módon fizethetitek be: bankkártyás fizetéssel az e-felvételi rendszerén belül, a Fizetés menüpontban, vagy banki átutalással, rózsaszínű csekkel viszont nem fizethettek. Egyik esetben sem szükséges, hogy a neveteken legyen a bankszámla, tehát nyugodtan fizethettek például a szüleitekével is. A fizetés határideje ugyanaz, mint a jelentkezési határidő, tehát február 15.

Banki átutalásnál a kedvezményezetthez az Oktatási Hivatal nevét írjátok, a számlaszámot itt találjátok. Az átutalás összegét az e-felvételi Fizetés menüpontjában nézhetitek meg, a közleménybe pedig mindenképpen írjátok bele az e-felvételiben történő regisztráció után kapott, 12 számjegyű felvételi azonosító számot. Az azonosítótokat az e-felvételi fejlécében vagy a regisztrációkor kapott e-mailben is megnézhetitek. Fontos, hogy az azonosítón kívül mást ne írjatok a közleménybe! Ha ezt elfelejtitek, nem írják jóvá a befizetést.

Bankkártyás fizetésre akkor van lehetőségetek, ha rendelkeztek olyan bankkártyával, amely alkalmas online tranzakciókra (például dombornyomott kártya vagy kifejezetten e-kereskedelmi használatra szánt kártya). Ebben az esetben nem kell megadnotok 12 jegyű azonosító számotokat.

Hasznos infók

A pontszámítási kalkulátor segítségetekre lehet, azt itt találjátok.

A 2015-ös felvételi ponthatárok is támpontot adhatnak, itt nézhetitek meg őket.

A 2016-os felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket innen elérhetőek.

A 41 szak listáját, amelyen központi ponthatárt húztak, itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X