Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Keresztféléves felvételi: holnap minden kiderül

Várhatóan szerdán határozzák meg az idei keresztféléves felvételi pontszámait, amelyeket a felvi.hu oldalon hoznak majd nyilvánosságra.

Forrás: Sutterstock

A felvételizők az e-felvételi felületén találják meg, hogy mely általuk megjelölt szakra kerültek be, valamint azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobilszámukat, az általuk megjelölt szakok ponthatárairól a hivatalos kihirdetést követően SMS-ben is kapnak értesítést. A keresztféléves felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

hirdetés
hirdetés

A ponthatárok megállapítása után az Oktatási Hivatal besorolási döntést hoz minden jelentkező esetében, ebből derül ki, hogy mely képzés esetében értétek el a bejutáshoz szükséges ponthatárt. Függetlenül attól, hogy hány képzést jelöltetek meg, csak egyetlen helyre nyerhettek felvételt: arra, ahol az általatok felállított sorrend alapján először éritek el a megállapított ponthatárt.

Az alapképzések és osztatlan mesterképzések esetében a jogszabályi minimum ponthatár 280 pont (emelt szintű érettségi-, a nyelvvizsga-, illetve az OKJ-többletpontokkal együtt, de más jogcímen adható többletpontok nélkül számítva), felsőoktatási szakképzéseknél pedig 240 pont (itt az emelt szintű érettségi-többletpontokkal együtt, de más jogcímen adható többletpontok nélkül kell számolni). A mesterképzés 100 pontos rendszerében 50 pont a küszöb.

Ha valaki nem éri el a jogszabályi minimum ponthatárt, úgy a felvételi összpontszámánál 0 pont szerepel.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X