Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Mesterszakos felvételi: milyen dokumentumokat kérhetnek?

Milyen dokumentumokat kell leadnotok, ha mesterképzésre felvételiztek? Hogyan számolják ki a pontszámotokat? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Forrás: Stiller Ákos

Mesterképzésre szeretnék jelentkezni, mire számíthatok a felvételin? Le kell adni valamilyen dokumentumot?

hirdetés
hirdetés

Azt, hogy milyen eredményeket vesznek figyelembe a mesterszakos felvételin, és hogyan számolják a pontokat, az intézmények maguk határozhatják meg, azzal a kikötéssel, hogy minden jelentkezőnek el kell érnie legalább a maximálisan szerezhető 100 pont felét, hátrányos helyzetért, fogyatékosságért vagy gyermekgondozásért pedig 1-10 többletpont jár.

A mesterszakos felvételin tarthatnak írásbeli, szóbeli, gyakorlati vagy alkalmassági vizsgát, figyelembe vehetik az alapszakos diploma minősítését, a korábbi tanulmányi eredményeket és a szakmai tapasztalatot, kérhetnek szakmai önéletrajzot, motivációs levelet, kutatási tervet vagy tudományos munkákat. Többletpontot általában nyelvvizsgáért vagy OTDK-helyezésért kaphattok.

Azt, hogy az adott szakokon mik a feltételek, a felvi.hu-n, az Egyetemek, főiskolák menüpont alatt nézhetitek meg. Kattintsatok a szak nevére, majd a felvételi vizsgatárgyaknál a vizsgakövetelményekre. A 2016-os felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X