Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Megvan, hányan kerültek be egyetemre, főiskolára a pótfelvételin

1

8200 jelentkező közül 5900-an kerültek be valamelyik egyetemre vagy főiskolára az idei pótfelvételin.

Forrás: Shutterstock

Az idei felsőoktatási pótfelvételi eljárás keretében csaknem 8200-an adták be jelentkezésüket, mindenki csak egy helyre jelentkezhetett. A jelentkezők 73 százaléka alapképzést és osztatlan mesterképzést, 17 százalékuk felsőoktatási szakképzést, 10 százalékuk pedig mesterképzést jelölt meg. A pótfelvételin mindenki csak egy szakra, intézménybe jelentkezhetett.

hirdetés
hirdetés

Az Educatio kft. és az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a mostani eljárásban majdnem hatezer diákot vettek föl. Alapképzésre valamivel több, mint 3737, felsőoktatási szakképzésre 1066, mesterképzésre 622 jelentkező került be. A tíz legnépszerűbb alapszak ponthatárait itt, azt a tíz képzést pedig, amelyekhez a legtöbb pont kellett, itt nézhetitek meg.

A legnépszerűbb szakok a pótfelvételin

Forrás: felvi.hu

A jelentkezők a döntést követően sms-ben kapnak értesítést az eredményről. A besorolási döntést legkésőbb augusztus 28-től lehet letölteni, az e-felvételiből, (a hivatalos iratok menüpontból) erről e-mailben is értesítést küldenek majd. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés

Hozzászólások (1)

Szilágyi Victoria

Hol lehet fellebbezni? A szakomat nem indították el, és így nem érzem igazságosnak a döntést, hogy nem kerültem be.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X