Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Mit tanulnak a geográfusok?

1

Mit tanulnak a a szabadbölcsészek, az andragógia szakosok vagy a műszaki menedzserek? Új cikksorozatunkban a legkacifántosabb nevű alapképzéseket mutatjuk be. Ötödik rész: geográfus.

Forrás: Stiller Ákos

A földrajz alapképzésen geográfus – az osztatlan pedagógusképzésen pedig földrajztanári – végzettséget lehet szerezni. A képzést az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Nyíregyházi Főiskola, a Nyugat-magyarországi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és az Eszterházy Károly Főiskola is indítja.

hirdetés
hirdetés

Az alapképzés után geográfus MSc-képzést is választhattok, a szakot az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem, a Nyugat-magyarországi Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és az Eszterházy Károly Főiskola is meghirdette.

Elhelyezkedés

A földrajz alapszakon végzettek, vagyis a geográfusok természet-, társadalom- és gazdaságföldrajzi ismeretekkel rendelkeznek, ezért többek között környezetvédelmi tanácsadóként, földmérőként, térképészként, geoinformatikusként, településfejlesztőként és középiskolai földrajztanárként dolgozhatnak (utóbbira csak akkor van lehetőségetek, ha földrajztanári osztatlan képzést végeztek).

A földrajz alapszakon szerzett diplomával a pályakövetési rendszer felmérése szerint nettó 130 ezret kereshettek havonta.

Mit tanulnak a szabadbölcsészek? Cikksorozatunk első részét itt találjátok. Mit tanulnak a műszaki menedzserek? Cikksorozatunk második részéből megtudhatjátok. Arról itt olvashattok, hogy milyen tantárgyakra számíthatnak az andragógia szakosok, a közigazgatás-szervezés alapszakról pedig itt találtok infót.

A legfontosabb infók a 2014-es felvételiről

Pontszámító kalkulátor (alapszakos)

A 2014-es pontszámítási szabályok

Mesterszakos pontszámítási szabályok

A 2013-as ponthatárok

A 2014-es felvételi szabályai

Mennyit kell fizetni a legnépszerűbb mesterszakokért?

Mennyibe kerül egy félév a tizenhat népszerű szakon?

A tizenhat népszerű szak 2014-es ponthatára

Így kell használni az e-felvételit - lépésről lépésre

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés

Hozzászólások (1)

Rebekka96

sziasztok! a napokban talaltam egy jopofa blogot, ami szerintem eleg jol jarja korbe ezt a kerdest. blogeoblog a neve, belinkelem, hatha segit valakinek :) https://blogeoblog.wordpress.com/

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X