Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Teszteld, felvennének-e a világ egyik legjobb egyetemére

Forrás: Wikipedia

Közzétette a felvételi vizsga néhány kérdését a Cambridge-i Egyetem műszaki tanszékének vezetője - írja a Telegraph. Richard Prager célja az volt, hogy segítse a "reménybeli egyetemistákat" a legendásan nehéz vizsgákra való felkészülésben.

hirdetés
hirdetés

Az összes feladatot, amelyek között vannak matematikai, fizikai és logikai példák is, a tanszék által indított I want to study engineering honlapon találhatjátok meg - ha regisztráltok, a fejlődéseteket is nyomon követi a rendszer.

"Az egyes középiskolák között nagy a különbség, a honlapon azonban mindenki szabadon gyakorolhat" - mondta a professzor, hozzátéve: a problémamegoldó képesség növelésével arra szeretnék bátorítani a diákokat, hogy bátran jelentkezzenek a műszaki szakokra.

A Cambridge-i Egyetemen egyébként nem csak a matematikai, fizikai példák okoznak nehéz másodperceket a felvételizőknek. A vizsgáztatók szeretik a gyakorlati kérdéseket: volt, akitől azt kérdezték, mit csinálna, ha szarka lenne, és volt, akitől azt, hogyan mérgezne meg valakit úgy, hogy a rendőrség ne vegye észre. Tényleg jobb az Oxford és a Cambridge, mint a többi brit egyetem? Erről itt olvashattok.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés