Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Matekérettségi: mikor kell szóbelizni?

1
matek érettségi 2012
Szóbeli matekból? Ha nem jön össze a 20 százalék az írásbelin, kötelező
Forrás: Hernádi Levente

Középszinten több mint 88 ezren, emelt szinten 3697-en érettségiztek idén matematikából – bár a szaktanárok szerint a középszintű vizsgán könnyű megszerezni a kettest, évről évre több százan kénytelenek szóbelire jelentkezni.

hirdetés
hirdetés

A matekérettségi – alapesetben – csak írásbeli vizsgarészből áll, amelyen legalább húsz százalékot kell szerezni ahhoz, hogy meglegyen a kettes. Fontos: bár a feladatlap két részből áll, ezeket nem külön-külön, hanem együttesen kell értékelni.

Ha a teljesítményetek nem éri el a tíz százalékot, marad az elégtelen, ha tíz és húsz százalék közötti pontszámot szereztetek, szóbeliznetek kell matekból. Mikor kell nyilvánosságra hozni az írásbeli érettségi eredményeit? Összefoglalónkat itt találjátok.

Az érettségi szezon az emelt szintű szóbelikkel folytatódik: június 7. és 13. között 148 helyszínen, 2454 bizottság előtt összesen 36 868 vizsgát tartanak. Június 18-tól a középszintű szóbeli vizsgák jönnek – a 2012-es tavaszi érettségi június 29-én ér véget.

A 2012-es matekérettségi hivatalos javítókulcsa
A középszintű matekérettségi feladatsora

A középszintű matekérettségi hivatalos javítókulcsa

Az emelt szintű matematikaérettségi feladatsora

Az emelt szintű matematikaérettségi hivatalos javítókulcsa

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

eduline

A szóbelin és az írásbelin is legalább 10 százalékot kell elérni ahhoz, hogy meglegyen a kettes. Ha a szóbelin nincs meg a 10 százalék, baj van. De ha ötösre megírtad a matekot, biztos nem lesz gond a szóbelivel :)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X