Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Fellélegezhetnek az érettségizők: vége a középszintű szóbeliknek

Forrás: Túry Gergely
Az írásbelik május 25-én fejeződtek be; az Oktatási Hivatal (OH) korábbi közlése szerint a tanév rendjében meghatározott 16 nap alatt 1210 vizsgahelyszínen 136.546 érettségiző tett írásbeli vizsgát.

A mostani érettségi szezonban 181 tárgyból tartottak középszintű vizsgákat a középiskolákban a helyi bizottságok előtt. Az emelt szintű szóbeliken június 13-ig 36.868 vizsgát tartottak 148 helyszínen, 2454 tantárgyi bizottság előtt.

hirdetés
hirdetés

Az érettségizők emelt szinten 65-féle vizsgatárgyat választottak, ezen tárgyak mindegyikéből volt szóbeli vizsga is. Az emelt szintű vizsgákat a fővárosi és a 19 megyei kormányhivatal szervezte. Az emelt szintű szóbeli tételeket az OH készíttette el, és a kormányhivatalok közreműködésével juttatta el a háromfős tantárgyi bizottságokhoz. A tantárgyi bizottságok elnökét és tagjait a vizsgaszervező kormányhivatal bízta meg.

A vizsgázó teljesítményét az adott tantárgyi bizottság mindhárom tagja a vizsgatárgy leírásában, jogszabályban rögzített szempontok alapján, egyéni értékelő lapon külön-külön értékelte, majd az egyéni értékelések egyeztetése után közösen tettek javaslatot az érettségi vizsgabizottságnak a vizsgázó teljesítményének minősítésére. A tantárgyi bizottság egyéni osztályozóívet állított ki minden vizsgázóról, azt a vizsgaszervező kormányhivatal megküldte az illetékes vizsgabizottságnak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X