Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

LMP: a felvételizők nem vették be a részösztöndíjról szóló "mesét"

Pont Ott Parti 2011-ben. Egy hónapot kell várni az idei ponthatárhúzásra
Pont Ott Parti 2011-ben. Egy hónapot kell várni az idei ponthatárhúzásra
Forrás: stiller

A kormányzati "selejttörvényhozás" egyenes következménye a felsőoktatási férőhelyek átcsoportosításáról szóló döntés az LMP szerint. Osztolykán Ágnes közleménye szerint egyértelmű volt, hogy a felvételizők nem vették be az "államilag támogatott részösztöndíjas képzésekről szóló mesét", mert látták, hogy ezeket a magas tandíjakat nem tudják fizetni. Nem véletlen, hogy idén ötödével kevesebben jelentkeztek a felsőoktatásba, mint tavaly - tette hozzá. A korrigált keretszámokat itt nézhetitek meg.

hirdetés

Az LMP-s képviselő szerint a jövő évi költségvetési tervezet alapján ismét tovább csökkenhet a felsőoktatásra fordított források aránya. Az eduline birtokába került, a 2013-as keretszámokról szóló minisztériumi előterjesztés alapján jövőre megszűnne az ingyenes jogászképzés, és kevesebb államilag finanszírozott helyet kapnának a mesterszakok és a bölcsészképzések, ezzel párhuzamosan nőni fog a felsőoktatási szakképzés és a pedagógusképzés keretszáma - erről bővebben itt olvashattok.

(x)

Hogyan lehetsz főiskolás, ha nincs 280 pontod?

A BKF lehetőséget kínál számodra, hogy ősztől Te is diplomát adó képzésben tanulhass. Akkor is, ha nincs 280 pontod. Tudj meg többet!  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

OKJ-s képzés hirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X