Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Meglepő helyszínen rendezik meg Európa legnagyobb érettségi bálját

Érettségizők Moszkvában. Hatalmas bált szerveznek a végzős középiskolásoknak
Érettségizők Moszkvában. Hatalmas bált szerveznek a végzős középiskolásoknak

Először rendezik meg a Vörös téren a moszkvai középiskolások érettségi bálját a szombatról vasárnapra virradó éjszaka. Az előzetes becslések szerint tizenháromezer érettségizett diák, valamint szüleik, kísérőik ünnepelnek a Kreml falainál, a térre kizárólag az erre az alkalomra kiosztott belépőkkel lehet majd bejutni - olvasható a Gazeta.ru orosz hírportálon.

hirdetés
hirdetés

A rendezvény forgatókönyvét rossz idő esetén sem változtatják meg, legfeljebb esőköpennyel látják el az érettségizőket. A Vörös térre való beléptetéskor az ünneplőktől elkobozzák az esetleg magukkal hozott alkoholt és élelmiszert, viszont a rendezvény ideje alatt ingyenesen látják el a bálozókat ivóvízzel, de árusítanak üdítőket és édességeket is.

A "viseletszabályzat" (dress code) estélyi ruhát ír elő a lányoknak és elegáns öltönyt a fiatalembereknek. A szervezők azonban felhívják a bálozók figyelmét, hogy mindössze 1200 ülőhely lesz, ezért a hölgyeknek, akikre egész éjjeles tánc vár a macskaköves Vörös téren, azt ajánlják, hogy magas sarkú cipő helyett inkább kényelmes lábbelit válasszanak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X