Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Meglepő helyszínen rendezik meg Európa legnagyobb érettségi bálját

Érettségizők Moszkvában. Hatalmas bált szerveznek a végzős középiskolásoknak
Érettségizők Moszkvában. Hatalmas bált szerveznek a végzős középiskolásoknak

Először rendezik meg a Vörös téren a moszkvai középiskolások érettségi bálját a szombatról vasárnapra virradó éjszaka. Az előzetes becslések szerint tizenháromezer érettségizett diák, valamint szüleik, kísérőik ünnepelnek a Kreml falainál, a térre kizárólag az erre az alkalomra kiosztott belépőkkel lehet majd bejutni - olvasható a Gazeta.ru orosz hírportálon.

hirdetés

A rendezvény forgatókönyvét rossz idő esetén sem változtatják meg, legfeljebb esőköpennyel látják el az érettségizőket. A Vörös térre való beléptetéskor az ünneplőktől elkobozzák az esetleg magukkal hozott alkoholt és élelmiszert, viszont a rendezvény ideje alatt ingyenesen látják el a bálozókat ivóvízzel, de árusítanak üdítőket és édességeket is.

A "viseletszabályzat" (dress code) estélyi ruhát ír elő a lányoknak és elegáns öltönyt a fiatalembereknek. A szervezők azonban felhívják a bálozók figyelmét, hogy mindössze 1200 ülőhely lesz, ezért a hölgyeknek, akikre egész éjjeles tánc vár a macskaköves Vörös téren, azt ajánlják, hogy magas sarkú cipő helyett inkább kényelmes lábbelit válasszanak.

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X