Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Angolérettségi: milyen lesz az idei feladatsor?

5

Csütörtökön az angollal folytatódik az érettségi: középszinten 57 ezren, emelt szinten majdnem nyolcezren vizsgáznak. Mire számíthattok? Összegyűjtöttük nektek a legfontosabb tudnivalókat és a tavalyi témaköröket.

Csütörtökön az angol kerül sorra. 13 órakor jövünk a nem hivatalos megoldásokkal
Csütörtökön az angol kerül sorra. 13 órakor jövünk a nem hivatalos megoldásokkal
Forrás: Stiller Ákos

Dizájnerek, utazás, sport, Audrey Hepburn-bélyegek és az internet veszélyei – ezek voltak a 2011-es középszintű angolérettségi témakörei. Emelt szinten technológiáról, geológiáról és állatkereskedelemről szóló szövegeket kellett olvasni, némelyik a BBC-ről került a feladatsorba.

hirdetés
hirdetés

A középszintű angolérettségi hivatalos megoldása

Az emelt szintű angolérettségi hivatalos megoldása

A hallás utáni szövegértés feladatsorát itt találjátok

A nyelvhelyességi feladatsor nem hivatalos megoldását itt nézhetitek meg.

Az olvasott szöveg értését tesztelő feladatsor megoldása

Íráskészség feladatsor megoldása

A vizsga négy részből áll, a következő sorrendben: olvasott szöveg értése, nyelvhelyesség, hallott szöveg értése, íráskészség. Ezekre 60, 30, 30, 60, illetve 70, 50, 30 és 90 percet kaptok. A nyelvhelyességi részért középszinten tavaly kevesebb pont járt, mint a másik három elemért, emelt szinten viszont mindegyik rész ugyanannyit ért. Az utóbbi években nagyjából ugyanolyan nehézségű feladatlapokat kaptak a diákok. Szótárat csak az íráskészséget felmérő feladatoknál lehet használni, a többit segédeszköz nélkül kell megoldani.

Idén érettségizel?
Az írásbeli után azonnal szeretnéd megtudni, hány pontot szereztél? Az eduline-on rögtön a vizsga után megtalálod a középszintű feladatsorokat és az Euro Nyelvvizsga Központ tanárai által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat. Lájkold az eduline-t a Facebookon, vagy iratkozz fel hírlevelünkre itt, így emailben is megkapod a megoldásokat magyarból, matekból és töriból, sőt szaktanárainktól is kérdezhetsz!

Az eduline-nak korábban nyilatkozó szaktanárok szerint a diákok a legnehezebbnek a szövegkiegészítős feladatokat tartják, amelyekben a hiányzó elöljárószavakat kell beírni - ezeket akár még a vizsga reggelén is érdemes átnézni. Az igaz-hamis kérdések is becsapósak időnként.

Feladatlapok és javítókulcsok 2011-ből és 2010-ből

2011-es őszi érettségi

A középszintű angolérettségi feladatsora

A középszintű angolérettségi megoldása

2011-es tavaszi érettségi

A középszintű angolérettségi feladatsora

A középszintű angolérettségi megoldása

2010-es tavaszi érettségi

A középszintű angolérettségi feladatsora

A középszintű angolérettségi megoldása

Az íráskészség részben tavaly emaileket kellett írni: számított a szókincs, a szövegalkotás stílusa és a nyelvhelyesség is. Emelt szinten jó pont az „angolosabb”, választékos fogalmazás.

(x)

A nyelvvizsga, ahol nem változnak a követelmények

Ősszel több nyelvvizsgarendszer is a hazai és a nemzetközi elvárásokhoz igazította feladatait. Létezik azonban olyan nyelvvizsga…  Tovább »

Hozzászólások (5)

Kárász Dávid

Sziasztok!

Létrehoztunk egy csoportot, amelynek tagjai különböző bécsi egyetemek (WU, Uni Wien, TU, MedUni) magyar hallgatói.

Célunk, hogy a hozzánk hasonlóan magyarként Ausztriában tanulni kívánó diákokat segítsük, valamint biztosítsuk számukra az egyetemi jelentkezéssel és az ausztriai élettel kapcsolatos tudnivalókat.

Különösen fontosnak tartjuk ezt a feladatot a megváltozott magyarországi felősoktatási rendszer miatt, tekintve, hogy az ausztriai egyetemi szakok többségén még mindig ingyenes az oktatás.

Amikben tudunk segíteni:

- Egyetemi jelentkezés, felvételi
- Német nyelvi előkészítő
- Lakhatás
- Adminisztráció (tartózkodási engedély, egészségbiztosítás,
diákigazolvány, stb.)
- Munkavállalással kapcsolatos lehetőségek

elérhetőségek: austria4hungarians@gmail.com
facebook: at4hu
youtube: http://www.youtube.com/watch?v=3RMOeaBbcoA

Árpád Várhelyi

Tóth Eszter: én ezt nem keménykedésből írtam, csak egyetértek azzal a ténnyel hogy 30 perc nem elég. Bár én is hasonlóan kitöltöttem egy hivatalos középfokú nyelvvizsga tesztet az 85%-os lett, szal ez az egyik kedvenc érettségi tárgyam a sok közül, remélem sikerülni fog és Neked is drukkolok, ezzel egyetemben sok sikert kívánok a holnapi angolhoz mindenkinek! :)

Tóth Eszter

Árpád Várhelyi: nekem is volt egy plusz évem angolozni, (és most nem keménykedni akarok) de az olvasott szöveg értése feladatsorból 4et csináltam meg, mind a 4 hibátlan lett és mind a 4et 25-30 perc alatt megcsináltam... na a nyelvhelyességnél már nem ugyan ez a szitu.. voltak hibáim, és az idő se volt mindig elég..

Tóth Eszter

lehet csak én vagyok így vele, de nekem a nyelvhelyességre kellene inkább 60 perc.. na majd meglátjuk.

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X