Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Angolérettségi: milyen lesz az idei feladatsor?

5

Csütörtökön az angollal folytatódik az érettségi: középszinten 57 ezren, emelt szinten majdnem nyolcezren vizsgáznak. Mire számíthattok? Összegyűjtöttük nektek a legfontosabb tudnivalókat és a tavalyi témaköröket.

Csütörtökön az angol kerül sorra. 13 órakor jövünk a nem hivatalos megoldásokkal
Csütörtökön az angol kerül sorra. 13 órakor jövünk a nem hivatalos megoldásokkal
Forrás: Stiller Ákos

Dizájnerek, utazás, sport, Audrey Hepburn-bélyegek és az internet veszélyei – ezek voltak a 2011-es középszintű angolérettségi témakörei. Emelt szinten technológiáról, geológiáról és állatkereskedelemről szóló szövegeket kellett olvasni, némelyik a BBC-ről került a feladatsorba.

hirdetés
hirdetés

A középszintű angolérettségi hivatalos megoldása

Az emelt szintű angolérettségi hivatalos megoldása

A hallás utáni szövegértés feladatsorát itt találjátok

A nyelvhelyességi feladatsor nem hivatalos megoldását itt nézhetitek meg.

Az olvasott szöveg értését tesztelő feladatsor megoldása

Íráskészség feladatsor megoldása

A vizsga négy részből áll, a következő sorrendben: olvasott szöveg értése, nyelvhelyesség, hallott szöveg értése, íráskészség. Ezekre 60, 30, 30, 60, illetve 70, 50, 30 és 90 percet kaptok. A nyelvhelyességi részért középszinten tavaly kevesebb pont járt, mint a másik három elemért, emelt szinten viszont mindegyik rész ugyanannyit ért. Az utóbbi években nagyjából ugyanolyan nehézségű feladatlapokat kaptak a diákok. Szótárat csak az íráskészséget felmérő feladatoknál lehet használni, a többit segédeszköz nélkül kell megoldani.

Idén érettségizel?
Az írásbeli után azonnal szeretnéd megtudni, hány pontot szereztél? Az eduline-on rögtön a vizsga után megtalálod a középszintű feladatsorokat és az Euro Nyelvvizsga Központ tanárai által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat. Lájkold az eduline-t a Facebookon, vagy iratkozz fel hírlevelünkre itt, így emailben is megkapod a megoldásokat magyarból, matekból és töriból, sőt szaktanárainktól is kérdezhetsz!

Az eduline-nak korábban nyilatkozó szaktanárok szerint a diákok a legnehezebbnek a szövegkiegészítős feladatokat tartják, amelyekben a hiányzó elöljárószavakat kell beírni - ezeket akár még a vizsga reggelén is érdemes átnézni. Az igaz-hamis kérdések is becsapósak időnként.

Feladatlapok és javítókulcsok 2011-ből és 2010-ből

2011-es őszi érettségi

A középszintű angolérettségi feladatsora

A középszintű angolérettségi megoldása

2011-es tavaszi érettségi

A középszintű angolérettségi feladatsora

A középszintű angolérettségi megoldása

2010-es tavaszi érettségi

A középszintű angolérettségi feladatsora

A középszintű angolérettségi megoldása

Az íráskészség részben tavaly emaileket kellett írni: számított a szókincs, a szövegalkotás stílusa és a nyelvhelyesség is. Emelt szinten jó pont az „angolosabb”, választékos fogalmazás.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (5)

Kárász Dávid

Sziasztok!

Létrehoztunk egy csoportot, amelynek tagjai különböző bécsi egyetemek (WU, Uni Wien, TU, MedUni) magyar hallgatói.

Célunk, hogy a hozzánk hasonlóan magyarként Ausztriában tanulni kívánó diákokat segítsük, valamint biztosítsuk számukra az egyetemi jelentkezéssel és az ausztriai élettel kapcsolatos tudnivalókat.

Különösen fontosnak tartjuk ezt a feladatot a megváltozott magyarországi felősoktatási rendszer miatt, tekintve, hogy az ausztriai egyetemi szakok többségén még mindig ingyenes az oktatás.

Amikben tudunk segíteni:

- Egyetemi jelentkezés, felvételi
- Német nyelvi előkészítő
- Lakhatás
- Adminisztráció (tartózkodási engedély, egészségbiztosítás,
diákigazolvány, stb.)
- Munkavállalással kapcsolatos lehetőségek

elérhetőségek: [email protected]
facebook: at4hu
youtube: http://www.youtube.com/watch?v=3RMOeaBbcoA

Árpád Várhelyi

Tóth Eszter: én ezt nem keménykedésből írtam, csak egyetértek azzal a ténnyel hogy 30 perc nem elég. Bár én is hasonlóan kitöltöttem egy hivatalos középfokú nyelvvizsga tesztet az 85%-os lett, szal ez az egyik kedvenc érettségi tárgyam a sok közül, remélem sikerülni fog és Neked is drukkolok, ezzel egyetemben sok sikert kívánok a holnapi angolhoz mindenkinek! :)

Tóth Eszter

Árpád Várhelyi: nekem is volt egy plusz évem angolozni, (és most nem keménykedni akarok) de az olvasott szöveg értése feladatsorból 4et csináltam meg, mind a 4 hibátlan lett és mind a 4et 25-30 perc alatt megcsináltam... na a nyelvhelyességnél már nem ugyan ez a szitu.. voltak hibáim, és az idő se volt mindig elég..

Tóth Eszter

lehet csak én vagyok így vele, de nekem a nyelvhelyességre kellene inkább 60 perc.. na majd meglátjuk.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X