Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Érettségiző diák fenyegette a debreceni középiskolákat robbantással

2

A hétfői érettségi vizsgák előtt robbantással megfenyegetett debreceni középiskolák egyikének diákja próbálta akadályozni a magyar írásbeli vizsgát. A rendőrség a fiút a szerdai történelem írásbeli vizsga után előállította - mondta el a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának munkatársa.

Kovács Károly százados közlése szerint a rendőrség hamar felderítette a fenyegető kilétét, megvárták, hogy leérettségizzen, majd szerdán a vizsga után előállították. Gyanúsítotti kihallgatásán a fiú elismerte tettét, mint mondta, célja az volt, hogy elmaradjon vagy késéssel kezdődjön a vizsga. 

hirdetés

A diák ellen közveszéllyel fenyegetés gyanújával indult eljárás, tettéért két év szabadságvesztést is kaphat. A fiú szabadlábon védekezhet. Vasárnap éjjel érkezett az egyik helyi hírportál szerkesztőségébe egy fenyegető e-mail arról, hogy a város két gimnáziumában és két szakközépiskolájában a magyar írásbeli vizsgák kezdetekor bomba fog robbanni. A rendőrség egyik intézményben sem talált robbanószerkezetet, a vizsgák mindenhol pontosan elkezdődtek, de rendőri felügyelet mellett zajlottak.

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (2)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X