Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Érettségiző diák fenyegette a debreceni középiskolákat robbantással

2

A hétfői érettségi vizsgák előtt robbantással megfenyegetett debreceni középiskolák egyikének diákja próbálta akadályozni a magyar írásbeli vizsgát. A rendőrség a fiút a szerdai történelem írásbeli vizsga után előállította - mondta el a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának munkatársa.

Kovács Károly százados közlése szerint a rendőrség hamar felderítette a fenyegető kilétét, megvárták, hogy leérettségizzen, majd szerdán a vizsga után előállították. Gyanúsítotti kihallgatásán a fiú elismerte tettét, mint mondta, célja az volt, hogy elmaradjon vagy késéssel kezdődjön a vizsga. 

hirdetés
hirdetés

A diák ellen közveszéllyel fenyegetés gyanújával indult eljárás, tettéért két év szabadságvesztést is kaphat. A fiú szabadlábon védekezhet. Vasárnap éjjel érkezett az egyik helyi hírportál szerkesztőségébe egy fenyegető e-mail arról, hogy a város két gimnáziumában és két szakközépiskolájában a magyar írásbeli vizsgák kezdetekor bomba fog robbanni. A rendőrség egyik intézményben sem talált robbanószerkezetet, a vizsgák mindenhol pontosan elkezdődtek, de rendőri felügyelet mellett zajlottak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (2)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X