Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Megvan az első nap: rendben befejeződött a nemzetiségi érettségi

érettségi 2012
Aki nemzetiségi nyelvből és irodalomból érettségizik, már túlvan rajta
Forrás: túry

Rendben lezajlottak a pénteki írásbeli érettségi vizsgák, a diákok nemzetiségi nyelv és irodalomból vizsgáztak. Az oktatási államtitkárság közlése szerint középszinten horvát nyelv és irodalomból egy vizsgahelyszínen hét, német nemzetiségi nyelvből öt vizsgahelyszínen 58, német nemzetiségi nyelv és irodalomból hét vizsgahelyszínen 199, román nyelv és irodalomból egy vizsgahelyszínen 48, szerb nyelv és irodalomból egy vizsgahelyszínen 24, szlovák nyelv és irodalomból két vizsgahelyszínen öt, míg szlovén nemzetiségi nyelvből egy vizsgahelyszínen két vizsgázó tett írásbeli érettségit.

hirdetés
hirdetés

Emelt szinten horvát nyelv és irodalomból két vizsgahelyszínen 38, német nemzetiségi nyelv és irodalomból hat vizsgahelyszínen 175, szlovák nyelv és irodalomból két vizsgahelyszínen 17, míg szerb nyelv és irodalomból egy tanuló tett írásbeli érettségi vizsgát. A 2012-es érettségiről szóló összes cikkünket itt olvashatjátok el.
 

Idén érettségizel?
Az írásbeli után azonnal szeretnéd megtudni, hány pontot szereztél? Az eduline-on rögtön a vizsga után megtalálod a középszintű feladatsorokat és a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat. Lájkold az eduline-t a Facebookon, vagy iratkozz fel hírlevelünkre itt, így emailben is megkapod a megoldásokat, sőt szaktanárainktól is kérdezhetsz!

Az idén összesen több mint 137 ezer diák ad számot tudásáról emelt és középszinten. A mostani érettségi szezonban 181 tárgyból lesz középszintű, 65 tárgyból emelt szintű érettségi vizsga. A vizsgák hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel folytatódnak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X