Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ilyen volt az olaszérettségi: regényrészletet is kaptak a vizsgázók

Egy olasz műsorvezetővel készített interjú és egy 2001-es olasz regény részlete - többek között ilyen szövegeket kaptak a diákok a középszintű olaszérettségin. Középszinten 502-en vizsgáztak, ők 180 percet kaptak a négy részből álló feladatsor megoldására.

Forrás: Túry Gergely

Stefano Benni Saltatempo című 2001-es regényéből is szerepelt egy rövid részlet az idei középszintű olaszérettségin, a vizsgázók emellett egy interjút is kaptak, amelyet Lorenza Licenziati műsorvezetővel készített a Telegiornaliste nevű portál. A középszintű olaszérettségi nem hivatalos megoldását itt nézhetitek meg: olvasott szöveg értése, nyelvhelyesség, íráskészség.

hirdetés
hirdetés

A középszintű olaszérettségi első két feladatsorát itt nézhetitek meg, a hallás utáni szövegértés feladatlapját és az íráskészséget mérő tesztet pedig itt találjátok.

Az írásbeli közép- és emelt szinten is négy részből áll. A középszintű feladatsor megoldására 180 percet kapnak az érettségizők: az első rész, az olvasott szöveg értése 60, a nyelvhelyességi teszt 30 perces, a hallott szöveg értése és az íráskészség feladatsorára szintén 30 és 60 percük van a diákoknak.

Az emelt szintű írásbeli vizsga 240 perces, a feladatsorban ugyanilyen sorrendben szerepelnek a témák, a megoldásra fordítható időtartam azonban 70, 50, 30, illetve 90 perc. Az íráskészséget mérő feladatsorhoz közép- és emelt szinten is lehet használni nyomtatott szótárt.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X