Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Az olasszal folytatódik az érettségi szezon: feladatlapok egytől itt

Középszinten 502-en, emelt szinten 366-an érettségiznek olasz nyelvből szerdán. Milyen témák kerültek elő a 2011-es írásbelin? Hány percet kaptok a nyelvhelyességi vagy a szövegértési feladatsorra? A középszintű feladatsort rögtön a vizsga után, 13 órakor találjátok meg az eduline-on.

pisai ferdetorony
Szerdán az olasszal folytatódik az érettségi szezon
Forrás: Stiller Ákos

Olaszországi vulkánokkal, egy különleges karrierrel és extrém kirándulásokkal kapcsolatos szöveget is kaptak a 2011 májusában érettségizők olasz nyelvből a középszintű vizsgán. A középszintű olaszérettségi nem hivatalos megoldását itt nézhetitek meg: olvasott szöveg értése, nyelvhelyesség, íráskészség.

hirdetés
hirdetés

Az írásbeli közép- és emelt szinten is négy részből áll. A középszintű feladatsor megoldására 180 percet kapnak az érettségizők: az első rész, az olvasott szöveg értése 60, a nyelvhelyességi teszt 30 perces, a hallott szöveg értése és az íráskészség feladatsorára szintén 30 és 60 percük van a diákoknak.

Hány pontot érnél el az olaszérettségin?

Középszintű feladatsor - 2011 október

Középszintű feladatsor megoldása - 2011 október

Emelt szintű feladatsor - 2011 október

Emelt szintű feladatsor megoldása - 2011 október

Középszintű feladatsor - 2011 május

Középszintű feladatsor megoldása - 2011 május

Emelt szintű feladatsor - 2011 május

Emelt szintű feladatsor megoldása - 2011 május

Az emelt szintű írásbeli vizsga 240 perces, a feladatsorban ugyanilyen sorrendben szerepelnek a témák, a megoldásra fordítható időtartam azonban 70, 50, 30, illetve 90 perc. Az íráskészséget mérő feladatsorhoz közép- és emelt szinten is lehet használni nyomtatott szótárt.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X