Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Spanyolérettségi: Uncle Samről és Toledóról szóló szöveget is kaptak a diákok

Pénteken a spanyollal folytatódott az érettségi szezon – a középszinten vizsgázók 180, az emelt szintet választó érettségizők 240 percet kaptak a feladatsor kitöltésére. 13 órakor jövünk a középszintű feladatsorral és a nem hivatalos javítókulccsal. A spanyolérettségivel kapcsolatos szakmai segítséget és a megoldásokat a Cervantes Intézet biztosította.

Toledo. Ez a város is téma a spanyolérettségin
Toledo. Ez a város is téma a spanyolérettségin
Forrás: Wikipedia

Uncle Sam, Toledo, az olívaolaj és a szerencsétlenséget hozó dátumok - többek között ilyen témájú szövegeket kaptak a vizsgázók az idei középszintű spanyolérettségin, a diákoknak álomutazásokról és saját városuk bemutatásáról is kellett fogalmazást írniuk.

hirdetés

A középszintű írásbeli 180 perces volt, amelyből az olvasott szöveg értését vizsgáló tesztre 60 percet, a második rész nyelvhelyességi feladatsorának megoldására 30 percet kaptak a diákok. Az ezt követő szünet után a 30 perces „Hallott szöveg értése” rész következett, végül az „Íráskészség” 60 perc időtartamú feladatsora.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc volt. A vizsgán ugyanezek a vizsgarészek szerepeltek ugyanebben a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, 90 perc volt.

Az íráskészség feladatsora esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten lehetett használni nyomtatott szótárt.

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X