Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Spanyolérettségi: Uncle Samről és Toledóról szóló szöveget is kaptak a diákok

Pénteken a spanyollal folytatódott az érettségi szezon – a középszinten vizsgázók 180, az emelt szintet választó érettségizők 240 percet kaptak a feladatsor kitöltésére. 13 órakor jövünk a középszintű feladatsorral és a nem hivatalos javítókulccsal. A spanyolérettségivel kapcsolatos szakmai segítséget és a megoldásokat a Cervantes Intézet biztosította.

Toledo. Ez a város is téma a spanyolérettségin
Toledo. Ez a város is téma a spanyolérettségin
Forrás: Wikipedia

Uncle Sam, Toledo, az olívaolaj és a szerencsétlenséget hozó dátumok - többek között ilyen témájú szövegeket kaptak a vizsgázók az idei középszintű spanyolérettségin, a diákoknak álomutazásokról és saját városuk bemutatásáról is kellett fogalmazást írniuk.

hirdetés
hirdetés

A középszintű írásbeli 180 perces volt, amelyből az olvasott szöveg értését vizsgáló tesztre 60 percet, a második rész nyelvhelyességi feladatsorának megoldására 30 percet kaptak a diákok. Az ezt követő szünet után a 30 perces „Hallott szöveg értése” rész következett, végül az „Íráskészség” 60 perc időtartamú feladatsora.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc volt. A vizsgán ugyanezek a vizsgarészek szerepeltek ugyanebben a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, 90 perc volt.

Az íráskészség feladatsora esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten lehetett használni nyomtatott szótárt.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés