Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Földrajzérettségi: árfolyamok és külkereskedelem a feladatsorban

5
földrajz érettségi 2012
Százhúsz percet kaptak az érettségizők a földrajzteszt megoldására

A forint-euró árfolyammal, a külkereskedelmi mérleggel, duzzasztógátakkal és a földrajzi fokhálózattal kapcsolatos feladat is volt az idei középszintű földrajzérettségin. Középszinten 15 990-en vizsgáznak, az emelt szintű feladatsort mindössze 483-an választották. A középszintű feladatsort - az Oktatási Hivatal kérésére - 19 órakor találjátok meg az eduline-on, a megoldásokat pedig csütörtök 14 órától tölthetitek le.

hirdetés
hirdetés

A középszintű földrajzérettségi idén is két részből állt. A vizsgázóknak az első, topográfiai részben vaktérképek alapján kellett megnevezniük városokat, folyókat és tavakat, valamint hegységeket, a helyes válaszokkal legfeljebb huszonöt pontot gyűjthettek össze.

A második feladatsorra száz percet kaptak az érettségizők, ennyi idő alatt kellett megoldaniuk a természetföldrajzi, társadalomföldrajzi és gazdaságföldrajzi feladatokat. Ehhez a részhez középiskolai földrajzi atlaszt, számológépet, körzőt és vonalzót is használhattak.

Az előző érettségi időszak feladatsorai

A középszintű földrajzérettségi feladatsora (2011 október)

A középszintű földrajzérettségi megoldása (2011 október)

Az emelt szintű földrajzérettségi feladatsora (2011 október)

Az emelt szintű földrajzérettségi megoldása (2011 október)

 
(x)

Bejczy Antalra emlékezve az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem Bejczy Antal iRobottechnikai Központja január 16-át Nemzetközi Bejczy Nappá nyilvánította a kiváló professzorra emlékezve.  Tovább »

Hozzászólások (5)

Pihokker Ivett

http://www.delmagyar.hu/erettsegi/foldrajz_erettsegi_feladatok_megoldasok_2012_keszen_van_kitoltottuk/2279672/

Pihokker Ivett

http://www.delmagyar.hu/erettsegi/foldrajz_erettsegi_feladatok_megoldasok_2012_keszen_van_kitoltottuk/2279672/ ez a nem hivatalos, középszintű.

galervin93

Én emeltet írtam és nem kicsit megdöbbentem, hogy tele volt helyesírási hibával a dolgozat! Hol vessző helyett pont, hol rossz toldalék használata stb... Kérem, mit várnak el tőlünk, ha ők még egy épkézláb mondatot sem tudnak leírni? A szaknyelv használatáról már ne is beszéljünk... Gratulálok és köszönjük...!

Karsa Dorottya

Sziasztok! Akkor ha jól értelmeztem nem lesz "nemhivatalos" megoldás??

Új hozzászólásÖn korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X