Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Földrajzérettségi: árfolyamok és külkereskedelem a feladatsorban

5
földrajz érettségi 2012
Százhúsz percet kaptak az érettségizők a földrajzteszt megoldására

A forint-euró árfolyammal, a külkereskedelmi mérleggel, duzzasztógátakkal és a földrajzi fokhálózattal kapcsolatos feladat is volt az idei középszintű földrajzérettségin. Középszinten 15 990-en vizsgáznak, az emelt szintű feladatsort mindössze 483-an választották. A középszintű feladatsort - az Oktatási Hivatal kérésére - 19 órakor találjátok meg az eduline-on, a megoldásokat pedig csütörtök 14 órától tölthetitek le.

hirdetés
hirdetés

A középszintű földrajzérettségi idén is két részből állt. A vizsgázóknak az első, topográfiai részben vaktérképek alapján kellett megnevezniük városokat, folyókat és tavakat, valamint hegységeket, a helyes válaszokkal legfeljebb huszonöt pontot gyűjthettek össze.

A második feladatsorra száz percet kaptak az érettségizők, ennyi idő alatt kellett megoldaniuk a természetföldrajzi, társadalomföldrajzi és gazdaságföldrajzi feladatokat. Ehhez a részhez középiskolai földrajzi atlaszt, számológépet, körzőt és vonalzót is használhattak.

Az előző érettségi időszak feladatsorai

A középszintű földrajzérettségi feladatsora (2011 október)

A középszintű földrajzérettségi megoldása (2011 október)

Az emelt szintű földrajzérettségi feladatsora (2011 október)

Az emelt szintű földrajzérettségi megoldása (2011 október)

 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (5)

Pihokker Ivett

http://www.delmagyar.hu/erettsegi/foldrajz_erettsegi_feladatok_megoldasok_2012_keszen_van_kitoltottuk/2279672/

Pihokker Ivett

http://www.delmagyar.hu/erettsegi/foldrajz_erettsegi_feladatok_megoldasok_2012_keszen_van_kitoltottuk/2279672/ ez a nem hivatalos, középszintű.

galervin93

Én emeltet írtam és nem kicsit megdöbbentem, hogy tele volt helyesírási hibával a dolgozat! Hol vessző helyett pont, hol rossz toldalék használata stb... Kérem, mit várnak el tőlünk, ha ők még egy épkézláb mondatot sem tudnak leírni? A szaknyelv használatáról már ne is beszéljünk... Gratulálok és köszönjük...!

Karsa Dorottya

Sziasztok! Akkor ha jól értelmeztem nem lesz "nemhivatalos" megoldás??

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X