Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Kémiaérettségi 2012: milyen lesz az idei feladatsor?

2

A tejsav és a politejsav tulajdonságai, a vörösiszap és az alumíniumgyártás, az oxovegyületek, a nátrium, valamint a szén-dioxid és a kén-dioxid összehasonlítása – ezek voltak a fő témakörök a 2011-es májusi kémiaérettségin. Idén több mint 3100-an vizsgáznak középszinten, az emelt szintű írásbelit 1667-en választották.

kémia érettségi 2011
Szerdán a kémiával és a földrajzzal folytatódik az érettségi szezon

A vizsga középszinten 120 percig tart, a feladatsor általános, szervetlen és szerves kémiai kérdéseket tartalmaz, az elérhető pontszám 100. Az emelt szintű vizsga 240 perces, a feladatsor azonos számban tartalmaz általános, szervetlen és szerves kémiai kérdéseket. A vizsgán függvénytáblázatot, periódusos rendszert és szöveges adatok tárolására nem alkalmas zsebszámológépet is lehet használni.

hirdetés
A 2011-es feladatsorok és javítókulcsok

2011-es tavaszi érettségi

A középszintű feladatsor

A középszintű feladatsor hivatalos javítókulcsa

Az emelt szintű feladatsor

Az emelt szintű feladatsor hivatalos javítókulcsa

2011-es őszi érettségi

A középszintű feladatsor

A középszintű feladatsor hivatalos javítókulcsa

Az emelt szintű feladatsor

Az emelt szintű feladatsor hivatalos javítókulcsa

Évről évre jól teljesítenek a vizsgázók

Elsőre meglepő lehet, de a tanulói jogviszonyban álló, nappali tagozatos, középszinten vizsgázó diákok rendre kémiából szerepelnek a legjobban: az átlaguk 2007 óta egyszer sem csúszott 4,00 alá, sőt 2010-ben 4,36 lett. Miből szerzik a legrosszabb jegyeket az érettségizők? Összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (2)

Dávid Iski

gondolom miven senki nem tud rola semmit mivel titkos máig. -.-

Hegede István

Az ilyen cikkekben aztán minden van,csak az nem,hogy milyen lesz az idei érettségi.

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X