Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Karneválokról és szibériai utazásról szóló cikket is kaptak a németből érettségizők

német érettségi 2012
Karneválokról és szibériai kirándulásokról szóló cikket is kaptak a németből írásbelizők
Forrás: Hernádi Levente

A világ leghíresebb karneváljairól, a vegetarianus étrendről, szibériai utazásokról és egy különleges hotelről szóló szöveget is kellett értelmezni az idei középszintű németérettségin. A németérettségiről szóló, folyamatosan frissülő összefoglalónkat itt olvashatjátok, 13 órakor pedig jövünk a nem hivatalos megoldásokkal.

hirdetés
hirdetés

Az emelt szintű németérettségi feladatsora

Az emelt szintű németérettségi hivatalos javítókulcsa

A középszintű németérettségi feladatsora

A középszintű németérettségi hivatalos megoldása

A középszintű németérettségi első, az olvasott szöveg értését tesztelő feladatsor nem hivatalos megoldása

A középszintű németérettségi nem hivatalos megoldása - íráskészség

A középszintű németérettségi nem hivatalos megoldása - nyelvhelyesség

A középszintű németérettségi hallás utáni szövegértés részének feladatsora

A német írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy részből áll. Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc, amelyből az első rész, az "olvasott szöveg értése" 60 perces, a második rész, a "nyelvhelyesség" feladatsorának megoldására 30 percet kaptok. Az ezt követő szünet után a 30 perces "hallott szöveg értése" vizsgarész következik, végül az "íráskészség" feladatsora - ez utóbbit 60 perc alatt kell megoldani.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán ugyanezek a vizsgaösszetevők szerepelnek ugyanebben a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam 70, 50, 30 és 90 perc. Az íráskészség vizsgarészhez mindkét szinten lehet nyomtatott szótárat használni.

hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X