Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Karneválokról és szibériai utazásról szóló cikket is kaptak a németből érettségizők

német érettségi 2012
Karneválokról és szibériai kirándulásokról szóló cikket is kaptak a németből írásbelizők
Forrás: Hernádi Levente

A világ leghíresebb karneváljairól, a vegetarianus étrendről, szibériai utazásokról és egy különleges hotelről szóló szöveget is kellett értelmezni az idei középszintű németérettségin. A németérettségiről szóló, folyamatosan frissülő összefoglalónkat itt olvashatjátok, 13 órakor pedig jövünk a nem hivatalos megoldásokkal.

hirdetés
hirdetés

Az emelt szintű németérettségi feladatsora

Az emelt szintű németérettségi hivatalos javítókulcsa

A középszintű németérettségi feladatsora

A középszintű németérettségi hivatalos megoldása

A középszintű németérettségi első, az olvasott szöveg értését tesztelő feladatsor nem hivatalos megoldása

A középszintű németérettségi nem hivatalos megoldása - íráskészség

A középszintű németérettségi nem hivatalos megoldása - nyelvhelyesség

A középszintű németérettségi hallás utáni szövegértés részének feladatsora

A német írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy részből áll. Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc, amelyből az első rész, az "olvasott szöveg értése" 60 perces, a második rész, a "nyelvhelyesség" feladatsorának megoldására 30 percet kaptok. Az ezt követő szünet után a 30 perces "hallott szöveg értése" vizsgarész következik, végül az "íráskészség" feladatsora - ez utóbbit 60 perc alatt kell megoldani.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán ugyanezek a vizsgaösszetevők szerepelnek ugyanebben a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam 70, 50, 30 és 90 perc. Az íráskészség vizsgarészhez mindkét szinten lehet nyomtatott szótárat használni.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X