Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Felvételi 2012: átcsoportosíthatják a mesterképzéses helyeket

Felvételi
Felvételi 2011-ben. Kis Norbert szerint még a ponthatárhúzás előtt átcsoportosítják a helyeket
Forrás: stiller
Még ponthúzás előtt átcsoportosítaná az oktatási államtitkárság a mesterképzések betöltetlen ösztöndíjas férőhelyeit az alap- és osztatlan képzésekhez, így a tervezettnél többen tanulhatnak állami támogatással - hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek Kis Norbert felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár. Az eduline-nak korábban úgy nyilatkozott, képzési területek közötti átcsoportosításról szó sem lehet, vagyis a jogi és gazdasági területre nem vesznek fel több állami ösztöndíjas hallgatót. Összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

A lap hétfői számában megjelent interjúban azt mondta: azért rendezik pólusokba az egyetemeket és főiskolákat, hogy tevékenységük összehangolására sarkallják őket. Ennek megfelelően az állami források is ott lesznek bőségesebbek, ahol hajlandók közös fejlesztések, kutatások indítására.

hirdetés
hirdetés

A Budapesti Corvinus Egyetem jövőjéről Kis Norbert elmondta, hogy az intézmény megszüntetése szóba sem jöhet, ám az valóban felmerült, hogy a három agrárkar a Szent István Egyetemhez csatlakozzon. "Ebben az alternatívában meg kell vizsgálni, hogy a Közgáz önálló intézményként működjön, vagy esetleg szövetséget köthet olyan egyetemmel, amellyel együtt nemzetközileg rangsorolt szereplővé válhat" - fogalmazott.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X