Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A hét hírei: rövidebb lesz a nyári szünet, elkészült az új NAT

Rövidebb lesz a nyári szünet, elkészült az új Nemzeti alaptanterv, felkészülési tippeket adtunk az érettségihez - a hét hírei közül válogattunk.

Egyetemi előadó
Rövidebb lesz a nyári szünet, elkészült az új NAT - a hét hírei röviden
Forrás: MTI Fotó: Marjai János
Hogyan lehet egy nap alatt felkészülni az érettségire?

Pénteken annak jártunk utána, hogyan lehet expressz sebességgel felkészülni az érettségire - a nulláról persze esély sincs egy-két nap alatt ötösre feltornázni a tudásotokat, de ha van némi közötök a tananyaghoz, és a legális puskákat is jól tudjátok használni, a kettes-hármas meglehet. A részletekről itt olvashattok.

hirdetés
hirdetés

Rövidebbre szabnák a nyári szünetet

Várhatóan rövidebb lesz majd a nyári szünet az általános iskolában, mert a szülőknek kevés a szabadsága. A középfokú intézményekben azonban az érettségi és a felvételi rendje miatt nem terveznek változtatást – mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár a keszthelyi Asbóth Sándor Térségi Középiskolában. Két nappal később úgy nyilatkozott, a jövő évi vakáció még a megszokott hosszúságú lesz. A részletekről itt olvashattok.

"Meghalni mentem, de túléltem"

Míg készül rá az ember, az érettségi ijesztőnek tűnik, utólag viszont már csak egy jó sztori. Ilyen történeteket gyűjtöttünk össze csütörtökön – akadnak köztük pechről és mázliról szólók, sőt olyanok is, amelyek a nagy „tételszivárgások” éveiből, 1989-ből és 2005-ből származnak. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Elkészült a Nemzeti alaptanterv

Ezt Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár jelentette be az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) szombati küldöttgyűlésén. A napokban benyújtja az államtitkárság a javaslatát a kormánynak, és reményei szerint még májusban elfogadhatja azt. Hoffmann Rózsa azt mondta: bár pontos statisztikát nem készített, de mintegy 10 százalékkal csökkent a tananyag mennyisége az eredeti változathoz képest. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X