Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Drasztikus váltás: kamerákat szerelnek a középiskolai osztálytermekbe

Érettségi 2012
Több százan buktak le tavaly a romániai érettségin. Idén mi lesz?

Esély sem lesz a puskázásra a romániai érettségin: Catalin Baba oktatási miniszter bejelentette, hogy az összes tanterembe kamerákat szereltetnek fel. 2011-ben a végzős középiskolások több mint fele megbukott az érettségin. A vizsgák eredménye a nyugat-romániai Krassó-Szörény megyében volt a legrosszabb, ott a diákok mindössze negyede ment át.

hirdetés
hirdetés

A magas bukási arány fő oka, hogy a román oktatási drákói szigort alkalmazva szervezte meg az érettségit. Zéró toleranciát hirdettek a csalók, a puskázók számára, és számos iskolában kamerákat helyeztek el. Több mint hatszáz, csaláson ért diákot küldtek el a vizsgákról, kétszer többet, mint 2010-ben. Milyen legális puskákat lehet használni az érettségin? Összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X