Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Drasztikus váltás: kamerákat szerelnek a középiskolai osztálytermekbe

Érettségi 2012
Több százan buktak le tavaly a romániai érettségin. Idén mi lesz?

Esély sem lesz a puskázásra a romániai érettségin: Catalin Baba oktatási miniszter bejelentette, hogy az összes tanterembe kamerákat szereltetnek fel. 2011-ben a végzős középiskolások több mint fele megbukott az érettségin. A vizsgák eredménye a nyugat-romániai Krassó-Szörény megyében volt a legrosszabb, ott a diákok mindössze negyede ment át.

hirdetés

A magas bukási arány fő oka, hogy a román oktatási drákói szigort alkalmazva szervezte meg az érettségit. Zéró toleranciát hirdettek a csalók, a puskázók számára, és számos iskolában kamerákat helyeztek el. Több mint hatszáz, csaláson ért diákot küldtek el a vizsgákról, kétszer többet, mint 2010-ben. Milyen legális puskákat lehet használni az érettségin? Összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X