Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Hogyan lehet 110 ezer forintot költeni felvételi lapra?

Pont Ott Parti
Pont Ott Parti 2011-ben. Van, aki 56 szakon próbálkozik
Forrás: stiller

Úgy, hogy valaki ötvenhat képzést jelöl meg - biztos, ami biztos alapon. A 2012-es felvételi csúcstartója ezzel a teljesítménnyel a 2011-es rekordert is lehagyta, ő ugyanis „mindössze” negyven szakon próbálkozott, de 2010-ben is ötven megjelölt képzés volt a maximum.

hirdetés

Számításaink szerint az idei csúcstartó 57 500 és 115 ezer forint közötti összeggel gazdagította az Oktatási Hivatalt – az összeg attól függ, kapott-e engedményt az eljárási díjból hátrányos helyzet miatt, illetve megjelölte-e ugyanannak a szaknak és az önköltséges és az államilag finanszírozott változatát, ezekért ugyanis négyezer helyett csak kétezret kell fizetni. Ebből a pénzből egyébként pont kijött volna egy félév az olcsóbb alapszakokon.

A legtöbben idén is a 19-20 éves korosztályból jelentkeztek, a legfiatalabb és a legidősebb felvételiző között 78 év a különbség: a legfiatalabb jelentkező 1997-ben, a legidősebb 1919-ben született. Igaz, a szakemberek szerint valószínű, hogy ez utóbbi születési dátumot elgépelték.

Felvételi 2012: számok, tendenciák, népszerűségi listák

A legnépszerűbb alap- osztatlan és szakok listája


A legnépszerűbb mesterképzések listája

A legtöbb felvételizőt vonzó egyetemi és főiskolai karok rangsora

(x)

Hogyan lehetsz főiskolás, ha nincs 280 pontod?

A BKF lehetőséget kínál számodra, hogy ősztől Te is diplomát adó képzésben tanulhass. Akkor is, ha nincs 280 pontod. Tudj meg többet!  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Felsőoktatás hirdetés

OKJ-s képzés hirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X