Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Hogyan lehet 110 ezer forintot költeni felvételi lapra?

Pont Ott Parti
Pont Ott Parti 2011-ben. Van, aki 56 szakon próbálkozik
Forrás: stiller

Úgy, hogy valaki ötvenhat képzést jelöl meg - biztos, ami biztos alapon. A 2012-es felvételi csúcstartója ezzel a teljesítménnyel a 2011-es rekordert is lehagyta, ő ugyanis „mindössze” negyven szakon próbálkozott, de 2010-ben is ötven megjelölt képzés volt a maximum.

hirdetés

Számításaink szerint az idei csúcstartó 57 500 és 115 ezer forint közötti összeggel gazdagította az Oktatási Hivatalt – az összeg attól függ, kapott-e engedményt az eljárási díjból hátrányos helyzet miatt, illetve megjelölte-e ugyanannak a szaknak és az önköltséges és az államilag finanszírozott változatát, ezekért ugyanis négyezer helyett csak kétezret kell fizetni. Ebből a pénzből egyébként pont kijött volna egy félév az olcsóbb alapszakokon.

A legtöbben idén is a 19-20 éves korosztályból jelentkeztek, a legfiatalabb és a legidősebb felvételiző között 78 év a különbség: a legfiatalabb jelentkező 1997-ben, a legidősebb 1919-ben született. Igaz, a szakemberek szerint valószínű, hogy ez utóbbi születési dátumot elgépelték.

Felvételi 2012: számok, tendenciák, népszerűségi listák

A legnépszerűbb alap- osztatlan és szakok listája


A legnépszerűbb mesterképzések listája

A legtöbb felvételizőt vonzó egyetemi és főiskolai karok rangsora

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X