Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Az ügyvédi kamaránál is kiverte a biztosítékot a jogi keretszámok csökkentése?

1
Forrás: Horváth Szabolcs

Újra a 2012-es keretszámok és az államilag finanszírozott hallgatói helyek elosztásának módosítására szólította fel a kormányt a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK). A szervezet Facebook-oldalán megjelentetett közlemény szerint több szakmai szervezet támogatja a jogi képzések keretszámának emelését, Darák Péter, a Kúria elnöke és Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke is jó lépésnek tartaná a létszámbővítést.

hirdetés
hirdetés

„Az ügyvédi kar érdekelt abban, hogy a jogi karokra felvételt nyert hallgatók a lehető legjobb tanulmányi eredményt elért fiatalok közül kerüljenek ki, ezért nem tartjuk a kiválasztás helyes módjának, ha az egyetemi felvétel az anyagilag jobb háttérrel rendelkezőket részesíti előnyben” - írta a HÖOK-nak címzett levelében a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája Jog- és Igazgatástudományi Szakmai Szövetsége január elején tette közzé nyilatkozatát, amelyben arra kérte a kormányt, hogy a 2012/2013-as tanévre több állami ösztöndíjas jogász férőhelyet biztosítson.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

zseton9368

No csicska van CRY!

Álszentek gyülekezete. "Kúria elnöke és Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke is jó lépésnek tartaná a létszámbővítést"
Megy a lobbi a csicska utánpótlásért az értelmiségi rabszolgákért, akiket 3 évig a nap 16 órájában bármivel lehet szívatni. Attól félnek a kopaszodó ügyvéd uraknak, és hölgyek, hogy most már sajnos dolgozniuk kell. Megtanulni a számítógép és a különböző programok kezelését. Netán naprakész jogi tudást kell majd összeszedniük és még tárgyalásokra is be kell tolni a feneküket. Nem lesz elég csicska ügyvédjelölt, akik majd öt év [email protected] után minimálbérre bejelentve, vagy be se jelentve, vagy maga fizeti a járulékait, vagy netán fizet az irodának, hogy ott lehessen napi 14 órában kiszolgáltatva az idióta jogilag nulla főnökeiknek. Vannak kivételek, de ha az ügyvédi kamara azt kérdezi az ügyvédjelöltek továbbképzésének első óráján, hogy kit miként alkalmaznak, és a fenti lehetőségek közül lehet választani, akkor elgondolkodtató ez a nagy izgalom.
Jaj, szegény fejemnek, nem lesz, aki helyettem dolgozzon. Akinek van pénze az nem fog elmenni éhbérér szopni a nagy nulla neves irodákhoz. :-D Hajrá! Ügyvéd urak és hölgyek irány a munka frontja. Olyan ez, mint az a sok leszázalékolt ember, akit a kormány próbál a munkára fogni, mert ugye csak ügyes volt de nem rokkant. Az ügyvédeknek is eljött a lehetőség, ne csak ügyeskedjenek és kihasználják az ügyvédjelölteket, hanem jó példát mutatva dolgoznak ők is 14 órát, pallérozzák a megkopott tudásukat.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X