Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ennyi pont alatt esély sem lesz bekerülni egyetemre, főiskolára

Kétszáznegyven alatti pontszámmal egyetlen felvételiző sem kerülhet be az egyetemek, főiskolák alap-, osztatlan és egységes képzéseire – hívja fel a figyelmet a Felvi.

Csak azoknak lesz érvényes a jelentkezése, akiknek a tanulmányi és érettségi pontokból, valamint az emelt szintű érettségiért kapott többletpontokból kiszámított összpontszáma eléri a 240-et, vagyis a nyelvvizsgáért, OKJ-s végzettségért vagy sporteredményért kapott pluszpontok itt nem számítanak. A felsőfokú szakképzésen ennél jóval alacsonyabban, 140 pontnál határozták meg a jogszabályi minimumot. Hogyan kell jelentkezni felsőfokú szakképzésre? Összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

Így számolhatod ki az összpontszámot az eduline-nal
Az eduline-on idén is használhatjátok a felvételipontszám-kalkulátort - csupán be kell írnotok az érettségi, tanulmányi és egyéb eredményeket. A 2012-es felvételin érvényes pontszámítási szabályokról pedig itt találjátok összefoglalónkat. 
(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X