Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ennyi pont alatt esély sem lesz bekerülni egyetemre, főiskolára

Kétszáznegyven alatti pontszámmal egyetlen felvételiző sem kerülhet be az egyetemek, főiskolák alap-, osztatlan és egységes képzéseire – hívja fel a figyelmet a Felvi.

Csak azoknak lesz érvényes a jelentkezése, akiknek a tanulmányi és érettségi pontokból, valamint az emelt szintű érettségiért kapott többletpontokból kiszámított összpontszáma eléri a 240-et, vagyis a nyelvvizsgáért, OKJ-s végzettségért vagy sporteredményért kapott pluszpontok itt nem számítanak. A felsőfokú szakképzésen ennél jóval alacsonyabban, 140 pontnál határozták meg a jogszabályi minimumot. Hogyan kell jelentkezni felsőfokú szakképzésre? Összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

Így számolhatod ki az összpontszámot az eduline-nal
Az eduline-on idén is használhatjátok a felvételipontszám-kalkulátort - csupán be kell írnotok az érettségi, tanulmányi és egyéb eredményeket. A 2012-es felvételin érvényes pontszámítási szabályokról pedig itt találjátok összefoglalónkat. 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X