Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Videó: tandíjas Orbán-interjúval kampányol a Hallgatói Hálózat

Orbán Viktor 2008-as és Hoffmann Rózsa 2012-es nyilatkozataiból összevágott videóval népszerűsíti a február 15-i, a felvételi keretszámok csökkentése és a kormány felsőoktatási intézkedései ellen szervezett tüntetést a Hallgatói Hálózat (HaHa).

hirdetés
hirdetés

„A kormány olyan felsőoktatási törvényt hozott, amellyel elveszi a következő generációk és az ország jövőjét. A keretszámok indokolatlan és drasztikus csökkentése, a több százezer forintos tandíj és a cserébe adott, fiatalkori eladósodást eredményező Diákhitel 2 rendszere nem oldja meg a felsőoktatás hibáit. A röghöz kötés nem válasz az elvándorlásra, helyette jobb kilátásokat kellene teremteni” – olvasható „Az utolsó nyílt nap” elnevezésű demonstráció Facebook-oldalán.

A Hallgatói Hálózat szerint a kormány a saját szabályait szegte meg azzal, hogy "nem tájékoztatták a most végzős gimnazistákat arról, hogy kukába dobhatják az áttanult éveiket, a terveiket, az álmaikat. Nem tehetik egyik napról a másikra tönkre az egyetemeket, az ott dolgozók állását veszélyeztetve".

„Most egy olyan nyílt napra hívunk mindenkit, melyen végigjárjuk azokat az egyetemeket, ahova valószínűleg már nem fogunk bekerülni” – írják. A tüntetők február 15-én, délután fél négykor indulnak az Eötvös Loránd Tudományegyetem lágymányosi campusának északi oldaláról, elhaladnak a Műegyetem előtt, a demonstráció a Budapesti Corvinus Egyetem Fővám téri épülete előtt ér véget. A Hallgatói Hálózat előző akciójáról itt olvashattok.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X